Premieră la Sibiu – Din toamnă vom avea școli cu predare intensivă în limba franceză

1 3.301

Pentru prima dată în judeţul Sibiu, din toamnă vor exista două şcoli, unde copiii vor avea posibilitatea să înveţe intensiv limba franceză. La şcolile „Nicolae Iorga” şi „Radu Selejan” din municipiul Sibiu se vor înfiinţa două clase bilingve, unde materiile vor fi studiate în limbile română şi franceză. Totul se întâmplă la solicitarea părinţilor, care şi-au dat seama că Sibiul are şi investitori francezi importanţi, nu doar germani. Ambasadoarea Franţei vine azi la Şcoala „Radu Selejan” din Vasile Aaron, tocmai pentru acest proiect educaţional.

După engleză şi germană, a venit rândul francezei să fie la mare căutare

Directoarea Şolii „Radu Selejan” din Sibiu, Nelia Corobană explică foarte simplu de ce a ales să înfiinţeze şi clasă de intensiv franceză, după ce şcoala are şi clasă de intensiv engleză. „”La noi şi la Şcoala nr. 6 din câte ştiu eu, s-a aprobat o clasă de intensiv franceză. Vor fi două clase de intensiv franceză din anul şcolar 2019-2020 la noi şi la Şcoala nr.6 „Nicolae Iorga”. La noi se studiază franceza ca a doua limbă şi au fost părinţi care şi-au dorit nu doar intensiv engleză, ci şi intensiv franceză. Avem o clasă de intensiv engleză, asta e o tradiţie în şcoala noastră şi vom avea şi intensiv franceză. Din câte ştiu eu sunt undeva peste 40 % din angajatorii din Sibiu sunt vorbitori de franceză şi ne-am gândit noi că trebuie să venim pe piaţă cu altă noutate. Este foarte adevărat că toată lumea vrea germană, dar limba culturii şi limba diplomaţiei este franceza, nu germana”, a spus directoarea Nelia Corobană.

Ambasadoarea Franţei vine la şcoala din Vasile Aaron

Ambasadoarea Franței la București, Michele Ramis, va vizita azi Școala „Radu Selejan” din Sibiu tocmai pentru a vedea o instituţie de învăţământ sibiană, unde se dă importanţă limbii franceze, potrivit directoarei Nelia Corobană.

Angajatori francezi foarte activi în Sibiu

Numai în municipiul Sibiu există câteva zeci de firme franceze. Unul din cei mai importanți angajatori sibieni este SNR Rulmenți, companie care s-a implicat și în parteneriate cu Primăria și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, pentru a-i ajuta pe elevi şi studenţi să înveţe mai bine o meserie. Din anul 2015, în Sibiu existã Clubul Francofon de Afaceri, care numãrã câteva zeci de membri

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. LaFlemme scrie

    Daca vor ramane aceiasi profesori de limba franceza sa le predea copiilor atunci e clar cat de bine va decurge acest proiect. La Iorga, de exemplu, profesara de franceza abia se descurca cu limba franceza, ce sa mai zic cu gramatica.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.