Scandal în Turnișor – Război pentru un teren între Biserica Evanghelică, Primărie și o sibiancă

1.572

La nivelul Sibiului s-a tot vorbit despre diferite interese ale Bisericii Evanghelice față de piața imobiliară din Sibiu. Acum vin alte acuzații de acest fel din partea unei sibience. Femeia nu acuză doar Biserica Evanghelică de interese ascunse față de terenul pe care îl deține pe Șoseaua Alba Iulia, ci și Primăria Sibiu. Împotriva municipalității Claudia Kalimeris a făcut o plângere penală pentru abuz în serviciu.

Terenul discordiei
Claudia Kalimeris a cumpărat în anul 2014 un teren de 1.000 de metri pătrați pe Șoseaua Alba Iulia, în vecinătatea benzinăriei LukOil. Imediat după ce a semnat actele au început problemele. ”Terenul se învecinează cu cimitirul evanghelic. După ce am cumpărat am fost vizitată de un domn, Iosif Beer, reprezentant al comunității evanghelice, care mi-a cerut să îi dau actele de vânzare cumpărare. I le-am arătat, ca să nu existe probleme, dar cum să i le fi dat? Atunci mi s-a transmis foarte clar să nu încep să construiesc. Și asta pentru că ei au fost interesați să cumpere, dar nu s-au înțeles la preț”, povestește Claudia Kalimeris.

Femeia a început construcția casei, imediat după care a fost contactată de un alt vecin, și el membru al comunității evanghelice din Sibiu. ”Mi-a spus că de fapt eu construiesc pe terenul lui, că el are teren până în șosea, și că dacă voi continua construcția o să îmi pară rău și să îi vând lui. S-a deschis un proces pentru grănițuire și s-a rezolvat problema, topometristul a măsurat și mi-a dat dreptate mie și astfel s-a constata că eu de fapt am încă vreun metru după gard…”, spune Claudia Kalimeris.

Despre toate astea Iosef Beer, curatorul Bisericii Evanghelice Turnișor spune că ”Au fost niște probleme legate de grănițuire dar s-au rezolvat. Niciodată nu am vrut să cumpărăm terenul, pentru că avem suficient. Noi nu suntem parte în proces, proces a fost cu un alt vecin”

20190225 102300

Refuzuri din partea Primăriei
Pentru a intra în legalitate, Claudia Kalimeris a depus actele necesare pentru eliberarea autorizației de construcție. Doar că nu a reușit să o obțină pentru că din partea Primăriei a primit doar refuzuri. Nefondate, reclamă ea. ”Au început reclamațiile din partea vecinilor și a comunității evanghelice. Cei de la primărie mi-au spus că nu îmi pot elibera autorizația pentru că mă învecinez cu cimitirul, iar legea nu îți dă voie. De la mediu am obținut o hârtie că această lege este veche și se aplica în trecut la sate, acolo unde apa se scotea din fântâni, iar acum nu mai este în vigoare oricum. Am dus această hârtie la primărie. Apoi mi-au spus că am nevoie de un acord de la Sanepid. Am fost și acolo, mi-au dat și de acolo hârtie că nu este nicio problemă și că nu există interdicție”, spune proprietara.

Proces cu Primăria
Construcția casei de pe terenul familiei Kalimeris continuat, chiar și în lipsa autorizației. Pentru că nu avea acest act, Primăria Sibiu a dat-o în judecată pe Claudia Kalimeris. ”M-au dat în judecată pentru că am construit fără autorizație. Dar ei nu mi-au eliberat autorizația cu rea credință. După ce în instanță am dovedit că nu aveam nevoie de acele acte de la Mediu și Sanepid pentru a primi autorizația, Primăria a spus că de fapt nu primesc autorizația de constructie pentru că nu am 3 metri până la șosea. Am demonstrat că sunt cel puțin 150 de metri între clădire și Șoseaua Alba Iulia. Asta în condițiile în care între mine se mai construiește acum o casă, e un teren liber apoi benzinăria. Cum să nu fie 3 metri? Îmi este foarte clar că toate acestea sunt șicane”, este convinsă Claudia Kalimeris. În plus, femeia acuzăPrimăria de încă un abuz, Acela de a-I fi cerut să prezinte una cord din partea Bisericii Evanghelice pentru construcția casei. ”Nu este legal să ceară așa ceva pentru eliberarea autorizației. Pe terenul meu pot construi, conform legii, dar nu dacă vrea sau nu vecinul”, spune sibianca.

20190225 102405
Sibianca a câștigat în instanță procesul cu Primăria Sibiu, sentință care spune că autorizația nu a fost eliberată din cazua Primăriei, nu că nu s-ar fi respectat legile. După încheierea procesului Biserica Evanghelică a făcut o cerere la Primărie pentru demolarea casei Claudiei Kalimeris, fără nicio motivație, doar că nu sunt de accord cu ea, spune sibianca. Apoi au deschis un nou proces pentru anularea deciziei definitive prin care Claudiei Kalimersi ar fi trebuit să i se elibereze autorizația de construcție. Au câștigat acest proces și au trimis un executor judecătoresc care să pună în aplicare decizia de demolare. ”Din nou, s-a dovedit că am dreptate. Executorul când s-a uitat pe acte și-a dat seama că nu poate demola nimic pentru că locuința nu este pe numele meu. Este proprietatea băieților mei, cetățeni greci, minori. A înștiințat Primăria despre acest lucru, dar apoi Primăria l-a dat în judecată pe executor pentru că nu vrea să pună decizia în aplicare”, spune Claudia Kalimeris.

Plângere penală împotriva Primăriei Sibiu
Procesul dintre Primărie și executorul judecătoresc s-a suspendat până când se vor rezolva toate procesele care implică acest teren, dar și plângerea penală făcută de Claudia Kalimeris Primăriei Sibiu. După ce Primăria Sibiu s-a judecat cu altă persoană decât proprietarii terenului și ai casei de pe Alba Iulia, Claudia Kalimeris a mers la Primărie să ceară o copie după dosarul pe care îl depusese pentru obținerea tuturor autorizațiilor necesare. Așa a aflat că deși din 2014 impozitul pe teren și apoi pe casă era plătit pe numele celor doi băieți, proprietarii bunurilor, în evidența de la taxe și impozite ea apărea ca proprietar. ”Au schimbat proprietarul în calculator. Am cerut să îmi arate niște acte ceva, în baza cărora au schimbat proprietarul. Evident că nu mi-au arătat nimic pentru că nu aveau ce arăta. Au schimbat efectiv proprietarul așa, din pix, din tastele calculatorului…Pentru asta am făcut o plângere penală pentru abuz în serviciu. Acum aștep să văd ce se întâmplă”, spune Claudia Kalimeris.

20190225 102338

Așadar, de aproape cinci ani între Claudia Kalimeris ca reprezentant legal al celor doi băieți ai ei, cetățeni greci, minori, și Primăria Sibiu se duce o luptă pentru obținerea unei autorizații de construcție. Femeia este convinsă că toate piedicile au fost puse de Biserica Evanghelică. ”Nu îmi pot da seama care este interesul pentru acest teren de s-au luptat atât să mă împiedice să construiesc, iar acum se luptă să îmi demoleze casa. Am spus că o să mă apuc să caut prin grădină, cine știe, poate e ascunsă vreo comoară. Dar oricum merg mai departe până voi obține actele necesare, pentru că ele nu mi-au fost refuzate pentru că am încălcat legea, după cum a spus și instanța, ci din rea voința celor din Primărie”, spune Claudia Kalimeris.

Ora de Sibiu a cerut un punct de vedere Primăriei Sibiu, însă până la publicarea articolului acesta nu a venit.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Guenther scrie

    Doamna David ar trebui sa se documenteze mult mai bine, inainte sa publice povesti mincinoase.
    Implicarea bisericii evanghelice in ilegalitatea comisa de Kalimeris este absurda. Ar fi trebuit sa o intrebe pe Kalimeris de ce a edificat casa fara nici un fel de autorizatie. Este singura vinovata de ce i se intimpla, minciunile doar Roxana David le mai crede. Mare rusine pentru un jurnalist.

  2. Daniel scrie

    Da banii celor care au construit idioata naibii.nu meriti nimic .ai dat tepe tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.