dinti sanatosi

Știm că dantura ne este afectată de cafea, tutun și dulciuri. Pentru a ne păstra dantura cât se poate de sănătoasă trebuie să luăm în calcul mai multe alimente „minune”.

Brânza
Brânza contribuie la creşterea pH-ului în interiorul cavităţii bucale şi la scăderea riscului apariţiei cariilor dentare. Acest aliment minune conţine claciu şi proteine, nutrienţi care întăresc smalţul dinţilor.

Iaurtul
Precum brânza, iaurtul este o sursă ideală de calciu şi proteinele. În plus, aici putem vorbi şi de probioticele care se regăsesc în iaurt şi care sunt benefice pentru gingii, bacteriile bune ajutând la eliminarea bacteriilor care cauzează apariţia cariilor.Este important însă, să optezi pentru varianta simplă de iaurt, fără zahăr adăugat.

Spanacul şi varza
Următoarele pe listă, propuse de medicul stomatolog Adrian Mina, sunt spanacul şi varza, doar câteva dintre alimentele ideale pentru o dietă echilibrată. Ele ajută la menţinerea sănătăţii orale, iar asta datorită prezenţei calciului, care întăreşte smalţul dinţilor. Frunzele verzi pot fi consumate în salate sau smoothie-uri.
Sursa: descopera.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu