perchezitii 2018
foto: arhivă

Un bărbat cetățean italian care locuiește în Sibiu a fost reținut de către polițiști în urma unor percheziții avute loc în capitala județului nostru dar și în Maramureș.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Alba l-au reţinut pe cetăţean italian, cu rezidenţă în Sibiu, care, în calitate de administrator al unei firme de transport mărfuri, a înşelat mai mulţi clienţi, paguba totală depăşind 220.000 de euro, anunță adevarul.ro.
Prejudiciul cauzat unui număr de 10 beneficiari se ridică la 235.855 lei şi 179.316 euro. Pentru săvârşirea faptelor, bărbatul s-ar fi folosit de o identitate falsă. La data de 16 martie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a efectuat 4 percheziţii, din care 3 în municipiul Sibiu şi una în oraşul Borşa, judeţul Maramureş, la locuinţa unui cetăţean italian, în vârstă de 48 de ani şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale administrată de acesta.
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada februarie 2018 – ianuarie 2019, inculpatul Bressan Pompeo, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce oferea servicii de transport mărfuri, a contractat, prin intermediul bursei de transport, efectuarea a 10 curse. Ulterior, după ce marfa era încărcată din punctele de expediere, aceasta nu mai ajungea la destinaţie, bărbatul invocând, în faţa beneficiarilor, diverse motive, cum că şoferul ar fi avut un accident, iar marfa a fost distrusă, că s-ar fi defectat camionul, iar marfa a fost preluată de o altcineva, că ar fi dispărut şoferul cu marfa şi camionul etc, manifestându-şi disponibilitatea de a suporta pagubele. În niciuna dintre cele 10 situaţii, bărbatul nu şi-a respectat promisiunea de a restitui paguba, provocând, astfel, un prejudiciu în valoare totală de 235.855 lei şi 179.316 euro.
Totodată, poliţiştii au stabilit că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada septembrie – decembrie 2018, în vederea perfectării unor acte notariale folosite la Registrul Comerţului şi Autoritatea Rutieră Română, bărbatul şi-a atribuit o identitate falsă şi s-a legitimat cu actul de identitate a unui alt cetăţean italian, pe care a aplicat fotografia sa. Poliţiştii l-au condus pe cetăţeanul italian la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde l-au audiat şi l-au reţinut, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea. Ulterior, bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată care a decis plasarea acestui sub control judiciar. ”Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Bressan Pompeo. Ia faţă de BBressan Pompeo măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 17.03.2019 şi până la 15.05.2019”, se afirmă în minuta hotărârii de la Judecătoria Alba Iulia.
La percheziţii, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba au fost sprijiniţi de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din IPJ Maramureş precum şi de luptători din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din Alba şi Maramureş. Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. foto: arhivă

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns