Cannabisul ar putea fi legalizat în România – Va fi utilizat în scopuri medicinale

319

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, miercuri, că s-ar putea legaliza cannabisul în România, urmând a fi utilizat în scopuri medicinale. Totodată, el a menționat că nu este momentul unei dezbateri pentru utilizarea cannabisului în scop recreațional.

„Am discutat și eu ieri cu doamna ministru Pintea și am aflat că este o astfel de comisie care se întrunește la nivelul Ministerului Sănătății pentru a se analiza și argumenta legalizarea utilizării cannabisului în scopuri medicinale, adică pentru cei diagnosticați cel puțin în zona de cancer în fază terminală. Se ia în calcul legalizarea pentru a se utiliza în acest sens. Medical, este un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare și utilizare în scopuri medicinale a cannabisului”, a anunțat ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

El a precizat că tema a fost dezbătută în cadrul unei comisii a Ministerului Sănătății.
„Nu știu dacă la Guvern (se lucrează la un proiect – n.r.), dar ieri a fost la Ministerul Sănătății la comisia de profil, înseamnă că asta este direcția în care se merge. Este deja o practică europeană și justificarea medicinală o are. Fiind în fază terminală pacienții, probabil că este o cale de a diminua din suferința”, a mai spus Teodorovici.

De asemenea, el a mai spus că nu este momentul unei dezbateri pentru utilizarea cannabisului în scop recreațional.
„Sunt multe practici în alte state europene de mult legalizate care aduc avantaje și au argumentele pentru care au fost făcute. Sunt avantaje și dezavantaje. În România, oamenii văd multe dezvantaje pe mai multe subiecte, nu doar acesta. Dar deocamdată nu e momentul să ne pronunțăm”, a conchis ministrul de Finanțe.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.