VIDEO FOTO Rareș Bogdan va avea birou de europarlamentar la Sibiu

0 1.565

Realizatorul tv Rareş Bogdan, primul pe ista candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, a anunţat joi, că va avea un birou de europarlamentar la Sibiu. Fostul jurnalist a mărturisit că iubește Sibiul.

Rareș Bogdan: Sunt un împătimit al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 

Rareș Bogdan a anunțat la prima sa vizită în Sibiu, ca politician, că își va deschide imediat după alegerile europarlamentare, un cabinet în municipiul Sibiu. „Sunt încântat şi onorat să-i anunţ pe toţi sibienii că voi avea un birou de europarlamentar la Sibiu, deschis în Sibiu şi mă bucur să fac acest lucru. Sunt un împătimit al Festivalului Internaţional de Teatru, sunt un prieten al lui Constantin Chiriac şi Cristi Radu, sunt un om care iubeşte Sibiul, care adoră arhitectura sibiană. Aşa că, nu am visat acum 12-15 ani sau chiar mai mult, că voi ajunge să pot deschide, în una din aceste minunate clădiri de la Piaţa Huet, la Piaţa Mică, la Piaţa Mare, pe Bulevardul Bălcescu, să-mi deschid un birou. Imediat după alegerile europarlamentare voi veni să caut un spaţiu pentru a deschide un birou de europarlamentar, aici, la Sibiu. E o bucurie enormă şi o responsabilitate pentru mine. Sper din tot sufletul ca acest oraş splendid pe care l-am promovat ca şi ambasador în presă, dacă vreţi, şi aţi putut vedea acest lucru, am vorbit mai mult despre Sibiu, decât de Cluj sau de Alba Iulia, eu venind din judeţul Alba, de la Ocna Mureş, mutându-mă la Cluj cu familia, acum mă consider şi un sibian”, a declarat Rareş Bogdan, într-o conferinţă de presă.

Sibienii vor avea un europarlamentar liberal preocupat de drepturi și libertăți

Rareş Bogdan a mai spus astăzi, că îşi doreşte să fie membru în Comisia de drepturi şi libertăţi a Parlamentului European. „Cu siguranţă mă voi bate pentru a intra în Comisia pentru drepturi şi libertăţi şi voi încerca pe de-o parte să apăr libertatea (…) presei, libertatea de exprimare, libertatea de întrunire într-o ţară unde din păcate, în ultimii doi ani de zile am asistat la nenumărate momente în care puterea a încercat să devină absolută în raport cu presa şi cu cetăţeanul (…). Mă voi bate pentru ca libertatea presei, libertatea de expresie să fie garantate în această ţară. Şi mă voi bate ca în fiecare seară să existe minim un domn sau doi care o fac de ani de zile, fără a avea ceva cu dânşii, să mă critice în continuare, de cele mai multe ori pe nedrept, dar să poată să o facă. Pentru că altfel nu cred că va exista democraţie în România”, a spus Rareş Bogdan

Sibiul este un exemplu de civism

Impresionat de numărul mare de protestari care activează în Sibiu, Rareș Bogdan a spus că spiritul civic al sibienilor, este un model pentru toți românii. „Vreau să-i felicit pe sibieni. (…) că au fost pe străzi 40.000 de oameni. Spiritul civic al sibienilor este unul extraordinar. (…) Sibiul a devenit un exemplu de civism pentru ţara întreagă, pentru modul în care s-au comportat sibienii în ultimii doi ani de zile”, a arătat Rareş Bogdan.

Conferință de presă la Ludovic Orban și Rares Bogdan la PNL Sibiu. Citește stirile zilei pe www.oradesibiu.ro www.orademedias.ro și www.oradeselimbar.ro

Publicată de Ora de Sibiu pe Joi, 21 martie 2019

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.