Concursuri și premii pentru elevi de la Apă Canal Sibiu, de Ziua Mondială a Apei

0 201

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită anual în data de 22 martie, începând cu 1992, când a fost aleasă această zi, în cadrul Conferinței pentru Mediu și Dezvoltare a Națiunilor Unite ce a avut loc la Rio de Janeiro. Ca în fiecare an, Apă Canal Sibiu S.A. organizează cu acest prilej o serie de evenimente tematice.

Acestea au rolul de a conștientiza și educa consumatorii, în special tânăra generație cu privire la cât de periculoasă poate fi poluarea apei pentru ecosisteme și pentru viață, și în același timp cât este de importantă conservarea acestei prețioase resurse și evitarea risipirii ei. Absența apei creează în anumite zone ale lumii o adevărată problemă, nu este o resursă inepuizabilă, de aceea este necesară o atitudine responsabilă în utilizarea acesteia.

ZMA 2019 5

Este nevoie de implicarea cât mai multor factori de decizie, pentru a realiza o schimbare vizibilă în ceea ce privește întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă. În egală măsură, informarea publicului cu privire la importanța apei și a gestionării responsabile a resurselor de apă, dar și implicarea activă a populației sunt la fel de importante pentru obținerea unor rezultate pozitive pe termen lung.

ZMA 2019 2

La acțiunile organizate în școli de către Apă Canal Sibiu S.A. elevii au fost invitați să realizeze o creație artistică pe tema apei și au fost premiați pentru efortul lor cu medalia de ”Prieten al apei” și puzzle-uri ”Drumul Apei”. Au participat peste 500 de elevi din Școlile Gimnaziale Nr. 21, ”Nicolae Iorga”, ”Ioan Slavici”, din Liceul Teoretic ”Constantin Noica” din Sibiu dar și elevi ai Școlilor Gimnaziale ”Octavian Goga” și ”Sava Popovici Barcianu” din Rășinari. Lucrările au fost coordonate de cadre didactice și jurizate de reprezentanții Apă Canal Sibiu S.A. și doamna Inspector Școlar pentru Arte, Bianca Florea.

Mulțumim tuturor celor ce ne sunt alături în sărbătorirea Apei, elevilor și cadrelor didactice implicate în Proiectul

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.