Medic de 107 ani: „Copiii născuți prin cezariană nu au un sistem imunitar pregătit pentru viață”

0 956

Medicul britanic, Dr. Bill Frankland, în vârstă de 107 ani, supranumit „bunicul alergiei”, a menționat că nașterea prin cezariană este o modalitate prea sterilă de a începe viața.

Dr Bill Frankland, care a susţinut ipoteza că igiena modernă dăunează sistemului imunitar, a avertizat că majoritatea alergiilor din ziua de azi nu sunt provocate de factori genetici, ci de mediu, potrivit rador.ro.
Atunci când copiii sunt aduşi pe lume prin cezariană, fără să străbată traseul obişnuit pentru a se naşte sau când nu sunt hrăniţi la sân, sistemul lor imunitar nu este bine pregătit să facă faţă provocărilor vieţii, avertizează medicul britanic. Actualmente, aproximativ 13% din naşterile din Marea Britanie au loc prin cezariană la cerere şi încă 15% impun intervenţie chirurgicală de urgenţă. Dar s-ar putea ca nou-născutul care nu trece prin canalul normal pentru a se naşte să nu poată prelua bacterii importante pentru imunitatea sa.
Fiind cel mai vârstnic medic activ din Marea Britanie, dr Frankland continuă să trimită articole la jurnalele de specialitate şi consultă pacienţi care prezintă alergii. De curând, el a contribuit la textul unei biografii despre munca sa de o viaţă. Dr Frankland este cel care a promovat opinia că reacţiile alergice sunt provocate de un sistem imunitar deficitar, deschizând calea posibilităţii de vindecare a unor suferinţe îndelungate prin expunerea pacienţilor la doze mici de alergeni. El a colaborat şi cu Alexander Fleming la Spitalul St. Mary din Paddington, Londra, şi a spus că descoperitorul primului antibiotic din lume şi laureat al Premiului Nobel a fost mereu preocupat că într-o zi bacteriile vor deveni rezistente la penicilină. Rezistenţa la antibiotice este în prezent una din îngrijorările majore ale medicinei, experţii temându-se că dacă utilizarea acestora nu va fi restricţionată, până şi infecţiile minore s-ar putea dovedi fatale şi chirurgia ar deveni imposibilă. Dr Frankland este însă încrezător că viitorul medicinei le va prelungi viaţa oamenilor. În tinereţe, el a servit în Corpul medical al armatei regale în timpul celui de-al doilea război mondial şi a fost luat prizonier în timp ce lucra în Singapore, petrecând trei ani şi jumătate într-un lagăr de concentrare din Insula Blakang Mati. Drept recompensă pentru contribuţia adusă ştiinţei şi pentru munca sa de o viaţă, la 103 ani el a primit Ordinul cavaleresc al Imperiului Britanic, în 2015.

sursa: rador.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.