VIDEO Cum să găsim echilibrul având încredere în noi. Sfaturi de la psihologul Eduard Puiu

0 183

O persoană echilibrată emoțional este o persoană care are încredere și stimă de sine. Asta înseamnă că se iubește îndeajuns de mult încât să se pună pe primul loc. Nu înseamnă că neglijează alte aspecte ale vieții, ci doar că știe ce trebuie să facă pentru a se echilibra emoțional. Dar cum reușim să facem acest lucru?

Capcane de evitat
Zona de confort a fost mereu obstacolul pe care nu foarte mulți sunt dispuși să îl depășească. Dar, acesta este și obstacolul în calea dezvoltării. Dar, pentru a căpăta încredere în sine tocmai depășirea obstacolelor este cheia ”Capcanele care sunt presărate pe drumul nostru către echilibru și evoluție sunt la orice pas. Dar, tocmai lupta cu ele ne poate da încrederea în forțele proprii și să ducă la o stimă de sine crescută. În momentul în care încep să am încredere să pot face anumite lucruri înseamnă o redută câștigată, și asta duce la creșterea încrederii”, spune psihologul Eduard Puiu.

O altă modalitate de a ne privi altfel, mai ales din punct de vedere emoțional, este alegerea unei activități care să facă plăcere. Indiferent care este aceasta, dacă îi dedicăm 2- 3 ore săptămânal rezultatele se vor vedea atât în relația cu noi înșine, dar și în relația cu ceilalți. ”Feedback-ul pe care ni-l dă o astfel de activitate, care ne face plăcere, este extraordinar. Vom vedea că ne simțim mai bine, vom continua activitatea respectivă pentru că aduce beneficii. ”, spune psihologul.
Chiar dacă la început iubirea de sine și acțiunile pe care le întreprindem pentru asta pot semăna cu egoismul, de fapt nu sunt decât niște acțiuni pentru care, dacă se renunță la zona de confort, nu pot aduce decât mulțumire.

Iubirea de sine- cheia evoluției emoționale

Publicată de Ora de Sibiu pe Luni, 18 martie 2019

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...