Aplicația Google News consumă date mobile fără ca posesorul telefonului să își dea seama de acest lucru. Astfel, la finalul lunii va primi o factură de sute de euro. Există o posibilitate să te ferești de acest lucru, conform digi-world.tv

Daca utilizatorii nu sunt atenti, se pot trezi cu un cost suplimentar de sute de euro, asa cum s-a intamplat in mai multe cazuri din Marea Britanie, potrivit Daily Mail. Multe persoane afectate au comentat pe Forumul Google News si au cerut explicatii gigantului tech.

“M-am trezit si Google News folosisese 7.65 de GB de date mobile in timpul noptii,” a scris un utilizator. “Eram conectat la WiFi, dar semnalul era slab, asa ca probabil s-a tot conectat si deconectat. Chiar si asa…nu inteleg cum Google News ar consuma atat de mult intr-un timp atat de scurt daca nu exista o problema grava.”

“Am avut aceeasi problema aici in Marea Britanie si am facut reclamatie la O2 [companie britanica de telecomunicatii] pentru ca am avut cost suplimentar de 194 de lire sterline pentru date mobile utilizate in plus,” a scris un alt utilizator.

Se pare ca Google stie de aceasta problema din luna septembrie insa, in ciuda faptul ca gigantul tech a promis ca va investiga problema si o va rezolva, Google News inca foloseste un volum foarte mare de date mobile.

“Multumim ca ati semnalat aceasta problema – intelegem cat de important e sa o solutionam cat mai repede posibil,” a scris un reprezentant al companiei pe forum. “Echipele relevante investigheaza problema si lucreaza pentru a o remedia si vom publica orice actualizare pe acest forum.”

Pentru a te asigura ca Google News nu iti consuma datele mobile pe fundal, ideal e sa folosesyi doar WiFi. O alta solutie e sa stergi complet aplicatia din telefon.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.