Ora de Sibiu
Știri in direct

Oamenii de știință din China au clonat un câine polițist

165

Oamenii de știință din China au clonat un câine polițist, totul făcând parte dintr-un program pentru reducerea timpului de antrenament şi a costurilor, arată descopera.ro.

Clona, botezată Kunxun, are deja trei luni şi a început antrenamentale, potrivit Fox News.
Animalul care a fost clonat este un câine în vârstă de şapte ani ale cărui merite la rezolvarea cazurilor de crimă au fost recunoscute de Ministerul Securităţii Publice din China, încă din 2016. Clonarea a fost făcută de către cercetători de la Compania de Biotehnologie Sinogene din Beijing şi de la Universitatea Agricolă Yunnan.
Antrenamentul unui câine poliţist în China durează circa cinci ani şi costă aproape 75.000 de dolari, astfel că înmulţirea prin clonare este văzută ca o reducere a costurilor şi timpului.
Kunxun este aşteptat să devină câine poliţist când va avea 10 luni, după un antrenament extins de detectare a drogurilor, control în mulţime şi căutarea probelor.
„Clonarea câinilor de poliţie este într-o fază experimentală. Sperăm să putem produce în masă câini de poliţie clonaţi de bună calitate în următorii zece ani”, a afirmat Wan Jiusheng, cerectător principal la baza de câini de poliţie Kunming, unde estre antrenat Kunxun.

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...