Documentar impresionant prezentat la Astra Film Cinema

0 149

Filmul săptămânii la Astra Film Cinema spune povestea unui spectacol controversat de teatru care încearcă să vindece ura și dorinţa răzbunării din societatea croată. Premiat pentru Cea mai bună regie în Competiția Europa Centrală și de Est la Astra Film Festival 2018, documentarul Srbenka/Sârboaica va fi proiectat joi, de la ora 19:00.

În conflictul sârbo-croat, o fetiță de 12 ani cu origini sârbești este ucisă la Zagreb. O generație mai târziu, copiii sârbi încă sunt priviți drept inamici în școlile croate. Punerea în scenă a poveștii adolescentei ucise trezește în actori și regizor emoții puternice și sentimente de furie și neputință în fața ororilor războiului.

Camera regizorului observă conversațiile din sala de repetiție, care devine spațiu terapeutic, unde fiecare aduce propria poveste, emoție și experiență în ceea ce privește originea etnică și percepția celorlalți. 905 2018 Srbenka Poster

Nebojsa Slijepcevic a câștigat Premiul AFF Cea mai bună regie în Competiția Europa Centrală și de Est cu filmul Srbenka/Sârboaica, motivația juriului fiind: „Cu filmul Sârboaica trecem prin experiența unor trăiri care ne împing într-un spațiu emoțional intim, uneori deranjant de brutal și dureros, în care sunt explorate răni ce nu pot fi vindecate decât prin adevăr. Autorul explorează procesul artistic ca metodă de vindecare colectivă și ne arată că adevărul și reconcilierea sunt instrumente ce pot pune punct suferinței”.

Srbenka/Sârboaica, regia Nebojsa Slijepcevic, Croația, 2018, 75 min.
Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 15 minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0269.202.430

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.