Ștefan vrea să se bucure de copilărie – Micuțul din Sibiu are nevoie de patru orteze ca să poată merge

0 1.860

Potcoavă Mihai Ștefan are nevoie urgentă de ajutorul tuturor oamenilor cu inimă mare. Pentru a putea merge și pentru a putea alerga la fel ca toți piticii de vârsta lui, este nevoie de patru orteze care i-ar face piciorușele „numai bune”. Părinții însă nu își pot permite costurile, întrucât prețul acestora este de 7.000 de euro. Ortezele trebuie achiziționate cât mai repede cu putință, căci timpul este extrem de prețios pentru micuț.

Piticul care vrea să alerge și să se bucure de copilăre
Ștefan este un copil vesel, pozitiv și extrem de cuminte. Are doar cinci anișori, însă este la fel de puternic precum un om mare. Mămica lui vrea doar să îl vadă crescând frumos și, mai ales, să se poată bucura la fel ca toți ceilalți copii: să îl vadă jucându-se, alergând și folosindu-și picioarele cu ușurință.
Drama micuțului a început devreme. S-a născut prematur, la doar șase luni, iar de atunci face terapie. Acasă, la Sibiu, are deja o orteză, însă nu este potrivită pentru problema lui. Nu o poate purta noaptea, așa cum ar fi normal și, în plus, este extrem de grea. Acum, el se află în Germania, la clinica Behandlungzentrum, alături de familia lui, și cere ajutorul sibienilor.

55471844 2316351175289034 3913943459928473600 n„Am ajuns miercuri (n.r.: 20 martie) în Germania pentru consult și pentru confecționarea ortezelor. Până acum noi am reușit să strângem o parte din bani, cam 3.000 de euro, însă nu sunt îndeajuns… Costurile sunt în jur de 7.000 de euro. Micuțul nostru are probleme foarte mari. Are aspect de displazie de șold. Doctorul ne-a recomandat două orteze pentru șolduri și alte două pentru glezne”, spune mama lui Ștefan.
Deși există și varianta unei operații, părinții nu vor să o ia deocamdată în calcul, căci recuperarea ar fi mult mai lentă. Cu ajutorul ortezelor, dacă sunt purtate mereu, există posibilitatea ca problema să dispară. „Dacă poartă orteze tot timpul e posibil să se regleze și să nu mai fie nevoie de operație… La piciorul stâng are aproape subluxație de șold, iar acolo ar trebui operat”, mai spune mama.
Până să ajungă la clinica din Germania, părinții l-au dus pe Ștefan la mai mulți medici din țară. „Am mai fost și la recuperare la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, ne-au văzut doctorii. Până și un doctor din Germania și-a spus părerea despre ce ar trebui să facem”, povestește mămica.

Ștefi – un copil optimist și plin de viață
Ștefi este un copil pozitiv și, după spusele mamei, „stă bine cu psihicul”. A trecut cu brio peste toate greutățile și încercările la care l-a supus viața. „Stă cuminte la consultații. Doctorii au zis că nu le vine să creadă cât e de cuminte”, mai spune mama micuțului.
Atunci când i s-au luat măsurătorile ortezelor la clinica din Germania, micuțul a arătat încă o dată că nimic nu îl va impiedica să fie un copil fericit. „Când i-au fost luate măsurătorile la orteze, doctorii l-au scris pe piciorușe. Atunci, Ștefi s-a apucat să îi facă tatălui său același lucru. A vrut și el să fie doctor”, mai spune mama.
Oamenii cu suflet mare pot dona, atât cât au, în conturile următoare deschise pe numele POTCOAVĂ IOANA:

  • RO69BRDE330SV50325413300 – LEI
  • RO24BRDE330SV89888733300 – EURO

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.