Consilier local din Șelimbăr găsit în conflict de interese de ANI – A făcut un contract cu firma fiului său

951

Agenția Națională de Integritate a anunțat marți că a depistat în România un număr de 19 aleşi locali aflaţi în conflict de interese şi avere nejustificată. Printre ei se află Nicolae Hașegan din Șelimbăr.

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă și avere nejustificată în cazul a 19 foști și actuali aleși locali. Într-unul dintre cazuri, ANI a sesizat Parchetul.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a găsit 19 foşti şi actuali aleşi locali, printre care se află consilieri locali şi judeţeni, dar şi primari, care au încălcat prevederile legii administraţiei publice locale, statutul aleşilor locali şi legea care asigură transparenţa în exercitarea demnităților publice, transmite instituția, într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX.
19 foşti şi actuali aleşi locali din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Cluj, Cluj, Constanţa. Caraş-Severin, Iaşi, Girugiu, Harghita, Nemţ, Prahova, Satu-Mare şi Sibiu sunt acuzaţi de ANI de conflict de interese, de emiterea de acte administrative care au produs beneficii aleşilor locali care le-au emis sau rudelor acestora şi de deţinerea unor funcţii aflate în incompatibilitate cu condiţia de ales local.
”Nicolae Haşegan, consilier local în localitatea Șelimbăr, județul Sibiu, pe care inspectorii ANI l-au găsit în incompatibilitate. În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016) a încheiat un contract de lucrări de reparații în data de 06 aprilie 2016 în valoare de 28.800 lei cu o întreprindere individuală, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deținea calitatea de titular”, se arată în raportul ANI.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.