Mâncare de peste jumătate de milion de lei, pentru Summitul UE de la Sibiu

876

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) așteaptă până în 1 aprilie, oferte de la firme de catering, în valoare de peste 500.000 de lei, care să ofere cele mai bune preparate oaspeților străini, care urmează să vină la Sibiu, în 9 mai, cu ocazia Summitului Uniunii Europene. Sibiul are parte în 2019 de un an istoric, în care îi va avea ca oaspeți pe șefii de state și guverne din UE, dar și pe Papa de la Roma.

MAE: Peste 500.000 de lei pentru serviciile de catering la Summitul de la Sibiu

Peste 500.000 de lei sunt alocaţi pentru catering-ul de la Summitul liderilor UE, ce are loc în mai, la Sibiu, iar ofertele pentru acest serviciu pot fi depuse până pe 1 aprilie, se arată pe site-ul MAE. Potrivit MAE, valoarea estimată a serviciilor de catering este de 516.300 lei fără TVA şi acoperă zilele de 8 şi 9 mai. Sursa de finanţare este bugetul alocat pentru organizarea preşedinţiei României la Consiliul UE, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 1 aprilie, ora 11,00, precizează ministerul. Modalitatea de atribuire este „acord-cadru”, iar criteriul este „preţul cel mai scăzut”. Spaţiile unde se vor asigura serviciile de catering vor fi în principal următoarele, după cum precizează documentaţia de pe site-ul MAE: Liceul „Brukenthal”, corturile alocate jurnaliştilor, interpreţilor, organizatorilor şi personalului auxiliar, care vor fi amenajate în Piaţa Mică şi în Piaţa Huet din Sibiu, dar şi sediul Primăriei Sibiu şi aeroportul din Sibiu. „În funcţie de specificul evenimentelor, de numărul de participanţi şi de evenimentele care s-ar putea derula în paralel, vor fi utilizate şi alte spaţii sau clădiri pentru organizarea serviciilor de catering”, menţionează MAE.

2019 – Sibiul va fi capitala politică a Europei pentru o zi

Sibiul găzduieşte, pe 9 mai, un summit al liderilor UE, ce vor discuta despre viitorul Uniunii Europene. Evenimentul este cuprins în preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, potrivit agerpres.ro. În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a spus recent primarul actual al oraşului, Astrid Fodor. Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.