Ora de Sibiu
Știri in direct

Medicii de la Sanador sancționați după ce un copil a murit au fost concediați

295

Cei șase medici sancționați cu vot de blam de Colegiul Medicilor după moartea unui copil operat de hernie inghinală au fost concediați de Sanador.

Potrivit digi24.ro, copilul a ajuns în luna octombrie 2018 la spitalul Sanador pentru o operație de hernie inghinală, iar câteva ore mai târziu a murit. Părinții au reclamat atunci o serie de nereguli și, după operație, medicii nu l-au mai consultat pentru a vedea cum se simte, deși li se atrăgea atenția că starea bebelușului se agrava de la minut la minut. Pentru că nu erau băgați în seamă, părinții au sunat din spital la 112.
Comisia de la Colegiul Medicilor care a analizat acest caz spune acum că monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă.
De asemenea, nu a fost asigurată o continuitate a activității medicale a mediculu ide gardă, ceea ce înseamnă că post-operator copilul nu a fost supravegheat conform legii în ceea ce privește monitorizarea chirurgicală pediatrică.
Colegiul Medicilor mai spune că toate aceste fapte duc la o abatere de la buna practică medicală.
Votul de blam înseamnă că timp de șase luni nu vor putea avansa în carieră.
Pe rol este deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.
În urma autopsiei, efectuată anul trecut, s-a stabilti că bebelușul a murit din cauza unui şoc hemoragic. Spitalul Sanador a precizat ulterior într-un comunicat de presă că au fost respectate toate protocoalele, însă părinții acuză că nu aceasta este problema, ci că angajații nu știu să le pună în practică.

Primește titlurile instant

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...