A murit creatoarea de modă Zina Dumitrescu – Avea 82 de ani

574

Zina Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani joi într-un azil de bătrâni unde era internată de mai mulți ani. Creatoarea de modă era diagnosticată cu maladia Alzheimer.

Zina Dumitrescu a intrat în stop cardiorespirator, s-au făcut manevre de resuscitare a acesteia, iar decesul a pronunțat în jurul orei 16.30, a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Oprița, coordonator SMURD București. Creatoarea de modă Zina Dumitrescu era internată într-un azil de lux pentru bătrâni situat lângă București. În urmă cu mai mulți ani, Zina Dumitrescu a fost diagnosticată cu maladia Alzheimer. Pe numele real Zenobia Bogoș, Zina Dumitrescu s-a născut pe 16 iunie 1936, în Ismail, pe atunci Regatul României, în prezent Republica Moldova.
După cel de-Al Doilea Război Mondial, familia celei care era supranumită de manechine și colegii de showbiz „mama modei din România”, s-a mutat la Pitești.
A absolvit cursurile Facultății de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin, iar, la vârsta de 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus din București. A contribuit la lansarea carierei mai multor modele devenite celebre, precum Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet, Cătălin Botezatu. A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de profil din țară și din străinătate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.