thumbnail 1

Stomatologia nu înseamnă doar tratarea problemelor strict medicale, ci și estetică dentară. Din acest motiv este foarte important ca atunci când este nevoie de o lucrare protetică aceasta să corespundă din toate punctele de vedere, iar cel estetic este foarte important pentru pacient. La DentVisage, una din cele mai noi și mai moderne clinici stomatologice din Sibiu, pacienții au posibilitatea de a previzualiza felul în care va arăta viitoarea lucrare. Acest lucru este foarte important mai ales în cazul în care lucrarea este totală sau vizează dinții din față.

Previzualizarea este importantă
În cazul oricărui pacient pentru care estetica este importantă și își dorește o lucrare superioară din acest punct de vedere, previzualizarea viitoarei lucrări protetice este primordială. Și asta pentru că așa pacientul va vedea exact dacă lucrarea îndeplinește cerințele sale de estetică, formă și culoare. ”Astfel se elimină necunoscutele și permite pacientului să vadă efectiv cum va arăta lucrarea pe care o va primi la final și pe care o va purta la finalul tratamentului”, explică unul din medicii de la DentVisage.

thumbnail 2

Trei posibilități
La DentVisage medicii le prezintă pacienților trei posibilități pentru previzualizarea lucrării protetice.
”Una din aceste posibilități este Digital Smile Design, ce este o simulare digitală a tratamentului și care are ca punct de plecare un set de fotografii ale pacientului. Fiind o simulare digitală, pe calculator, rezultatul poate fi modificat până când pacientul este mulțumit de toate aspectele estetice. Dar, în același timp, fiind o simulare digitală, rezultatul fizic poate diferi de ceea ce s-a prezentat virtual. Din acest motiv folosim această variantă, dar numai orientativ”, explică medicul stomatolog de la DentVisage.

Previzualizare clasică
Singurul mod prin care previzualizarea poate fi precisă este cel clasic. ”Pacientului i se ia o amprentă în care se toarnă gips, după care tehnicianul dentar adaugă ceară pentru a reconforma dinții (tehnica se numește wax-up). Această reconformare se face în funcție de nevoile medicale, dar și de dorința pacientului față de estetica lucrării. Apoi lucrarea provizorie(mock-up) i se pune pacientului care, timp de câteva zile poate observa ce e bine și ce nu”, explică medicul stomatolog.

thumbnail 3

Mai mult, această lucrare provizorie poate fi adaptată chiar în gura pacientului până când acesta ajunge la o stare de confort perfectă. Apoi, noua structură este dată înapoi tehnicianului dentar care va realiza lucrarea finală.

”Chiar dacă etapa de previzualizare necesită timp suplimentar și înseamnă costuri mai mari, o recomandăm întotdeauna pentru evitarea neplăcerilor care ar putea apărea la finalul tratamentelor din cauza diferențelor dintre așteptările pacienților și viziunea echipei medic- tehnician”, spune medicul stomatolog de la DentVisage.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu