kovesi 2
FOTO arhivă

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către procurorii Secției de anchetare a magistraților. Ea are rol de inculpat și nu are voie să vorbească nici cu presa.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de Sectia de anchetare a magistraților, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Totodată, Kovesi are calitatea de inculpat. Una dintre interdicții este aceea de a nu părăsi țara. Laura Codruța Kovesi a anunțat, la ieșirea din sediul Secției de anchetare a magistraților că are interdicție de a vorbi cu presa despre dosarele care o vizează, subliniind că aceasta ar fi o măsură prin care i se inchide gura.
„Procurorul de caz mi-a interzis să vorbesc cu presa. (…) Este o măsură de a-mi închide gura”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la ieșirea de la audieri, fără a preciza dacă are și alte interdicții.
Kovesi a fost audiată mai bine de 6 ore de către procurorii Secției de anchetă.
Fostului procuror-șef DNA i-au fost deschise două dosare de către procurorii acestei structuri, cel referitor la aducerea în țară a lui Nicolae Popa și cel privindu-i pe procurorii DNA Ploiești.
Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție i-a deschis un prim dosar Laurei Codruța Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în țară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. Laura Codruța Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI. În această cauză, fostul procuror-șef DNA este urmărit penal pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Procurorul de caz al acestei cauze este Adina Florea.
Pe 8 martie 2019, procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție au anunțat că Laura Codruța Kovesi este urmărită penal în cel de-al doilea dosar, pentru constituire de grup infracțional organizat și cinci infracțiuni de complicitate la represiune nedreaptă sub forma participației improprii, surse judiciare precizând pentru MEDIAFAX că este vorba de dosarul procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești.

Comentariul meu

Lasă un răspuns