medici spital

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat joi, că vom cheltui 2 milioane de euro în acest an, pentru viitorul spital al judeţului Sibiu. Preşedintele CJ dezaprobă propunerea prefectului şi spune că nu se poate construi spitalul nou, în curtea celui vechi.

Preşedintele CJ: Anul acesta cheltuim 2 milioane de euro pentru viitorul spital 

Preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, a spus că, în acest an, se vor cheltui 2 milioane de euro, doar pentru documentaţiile necesare construcţiei viitorului spital al Sibiului. “Eu pot să vă spun care este pasul următor. În acest an avem alocate două milioane de euro pe documentaţii, pentru actualizarea fezabilităţii şi a proiectului tehnic. Până la sfârşitul anului, acesta este targetul nostru, să actualizăm fezabilitatea şi proiectul tehnic. La momentul la care avem actualizată fezabilitatea, ni se deschid alte oportunităţi şi pe măsură ce vom parcurge fiecare etapă şi fiecare pas, o să vă ţin la curent. Nu mai este nevoie de studiu de prefezabilitate, pentru că acest proiect a fost inclus în strategia de dezvoltare a judeţului. Aceasta a fost soluţia pe care am găsit-o pentru a economisi din bănuţii aceştia puţini pe care îi avem. Am salvat bani şi timp”, a explicat Daniela Cîmpean.

Daniela Cîmpean: Nu a venit niciun răspuns de la ministrul Sănătăţii

Daniela Cîmpean spune că singurul loc pe care îl avem ca să construim viitorul spital, e terenul de lângă Aeroportul Internaţional Sibiu. Preşedintele CJ Sibiu a mai precizat că ministrul Sănătăţii nu a invitat deocamdată autorităţile sibiene, la o analiză la Bucureşti, a situaţiei viitorului spital. “Nu a venit absolut niciun răspuns, deşi ne-a spus că în două săptămâni vom fi convocaţi, pentru a se face o analiză, nu am primit o astfel de convocare. Locaţia de la aeroport este singura locaţie pe care o avem. Toate aberaţiile care apar în presă, scoase de fiecare, nu sunt fezabile”, a adăugat Daniela Cîmpean.

Preşedintele CJ susţine că nu se poate construi un spital nou în curtea Judeţeanului

Daniela Cîmpean afirmă că este imposibil ca să se construiască un spital nou, în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, lângă Polisano, un spital privat care s-a ridicat în curtea spitalului public. “O construcţie pe care a-i face-o în interiorul curţii Spitalului Judeţean ar opri funcţionarea spitalului (…), Gândiţi-vă la parcări. Oricum suntem foarte sugrumaţi. Nu există posibilitate de parcare în zonă, ar însemna să sufocăm şi mai mult traficul în Sibiu, care deja este foarte sufocat, plus că, discutăm de condiţiile de urbanizare ale zonei care nu corespund şi tocmai de aceea acel UPU (Unitate de Primiri Urgenţe n.r.) nu a putut să fie făcut acolo, pentru că nu corespundea condiţiilor de urbanism impuse de prin PUG-ul (Planul Urbanistic General n.r.) Sibiului. Discuţia pe care am avut-o cu doamna Pintea, când a fost la Sibiu şi traversam curtea Spitalului Judeţean, chiar dumneaei a lansat această ipoteză, iar la momentul la care i-am spus care sunt toate inconvenientele, a zis “da, aveţi dreptate, am zis şi eu aşa”, a explicat Daniela Cîmpean.

Prefectul spune că medicii vor spital nou, lângă cel vechi

Prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, susţine construcţia unui spital judeţean nou, dar în zona centrală, în curtea actualului Spital Clinic Judeţean de Urgenţă. “Pot să spun că şi eu ca cetăţean am beneficiat de serviciile medicale ale acestui municipiu şi ale acestui judeţ şi îmi doresc să se realizeze construcţia unui spital judeţean în Sibiu, indiferent unde va fi sau cum se va numi. Cert este că acest spital va deservi cetăţenii acestui judeţ şi înainte de orice culoare sau de formă, ar trebui să ne dăm mâna şi să ajungem la un numitor comun pentru construcţia unui nou spital. (…) Ca şi beneficiar al serviciilor medicale în acest an, pentru că şi eu sunt om ca orice om, ale Spitalului Judeţean Sibiu, fiindcă lumea ştie cine eşti, îţi spune. Şi am ascultat vocile medicilor din Spitalul Judeţean, care ştiţi ce mi-au spus, vizavi de locaţii? Doamna prefect, vedeţi clădirea asta de la Polisano? Şi am zis, da, o văd. Oameni simpli, nu dau nume. Zice, dacă ar fi o clădire mai mare ca înălţime de două ori, aici, în mijlocul Sibiului, ar fi loc şi de clădirea unui nou spital judeţean şi de helioport. Asta a fost părerea oamenilor care muncesc şi sunt specialişti. (…) Şi accesul ar fi mult mai uşor şi mai facil faţă de orice altă ingerinţă. (…) Eu v-am spus părerea oamenilor, la care eu personal accesez. Deci, mi-ar place şi mie ca cetăţean şi ca locuitor al municipiului Sibiu, să am un spital aici, unde este”, a declarat prefectul Adela Muntean recent, într-o conferinţă de presă.

Inspectorii sanitari susțin construcția unui spital nou, ca să fie mai puține infecții

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu susţine construcţia unui spital nou judeţean, ceea ce ar diminua infecţiile nosocomiale, potrivit inspectorului şef, Lucian Blăguţiu. “Din punct de vedere al infecţiilor nosocomiale, trebuie construit pentru că la baza infecţiilor nosocomiale stau multe condiţii şi harta de risc creată pe infecţiile nosocomiale este stabilită pe baza acestor condiţii care le are unitatea sanitară. Şi este o consecinţă logică. Având un spital multipavilionar, tu ai o multitudine de structuri, de circuite, având o singură unitate sanitară, automat harta riscurilor se modifică, în sensul de restrângere. Controlul personalului care intră va fi mult mai bine realizat. Riscurile globale pe unitate vor fi minimizate sau anulate. Circuitele vor fi complet altele. Se modifică tot. Şi scad costurile pe achiziţionare de produse”, a arătat recent, într-o conferinţă de presă, inspectorul şef al DSP Sibiu.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu