Ora de Sibiu
Știri in direct

FDGR-ul câștigă un proces important cu ziarul ”Cotidianul” și postul B1TV

264

În urma procedurilor contencioase declanşate de către F.D.G.R. pentru atingerile aduse drepturilor sale la imagine și prestigiu, instanţele din Bucureşti au constatat încălcarea de către Radu Golban și Cornel Nistorescu a acestor drepturi prin publicarea unor articole în ziarul ”Cotidianul”, și de către Silviu Mănăstire într-o emisiune ”Dosar de politician” pe B1 TV.

Conform sentinței pronunțate în primă instanță, fiecare dintre cei trei menționați este obligat să plătească F.D.G.R. suma de 25.000 lei cu titlu de daune morale, iar împreună la plata sumei de 16.315 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Deasemenea, Radu Golban și Cornel Nistorescu sunt obligați să întreprindă demersurile pentru a îndepărta din mediul virtual articolele respective și să publice în ziarul ”Cotidianul” pe prima pagină, în trei numere consecutive, pe cheltuiala lor, cu aceleaşi caractere utilizate pentru prima pagină în ediţia din februarie 2017 a dispozitivului hotărârii judecătorești. Silviu Mănăstire este obligat să dispună măsurile necesare citirii pe postul B1 TV în deschiderea emisiunii pe care o moderează „Dosar de politician” a dispozitivului hotărârii judecătorești.
Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată pe calea apelului.
”Menționăm că în octombrie 2018 a rămas definitivă hotărârea pronunțată în urma procedurilor contencioase declanșate de către F.D.G.R. împotriva istoricului prof. univ. dr. Ioan Scurtu ca urmare a lansării în spațiul public a unei serii de afirmații tendențioase și denigratoare la adresa F.D.G.R., hotărâre care a impus ştergerea articolului din mediul virtual, respectiv de pe blog-ul personal, publicarea în ziarul ”Cotidianul” a dispozitivului hotărârii judecătorești și obligația la plata unei sume de bani (6.000 lei) către F.D.G.R. cu titlu de daune morale cât și a cheltuielilor judecătorești”, spun cei de la FDGR.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...