Patru săli de sport, transformate în puncte de comandă şi prim ajutor la Summit-ul din Sibiu

0 780

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) va folosi gratis, sălile de sport din zona centrală a municipiului Sibiu, pentru puncte de comandă şi de prim ajutor cu ocazia Summitului UE din 9 mai, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, care a fost adoptată joi.

Pompieri și paramedici la „Lazăr”, „Ghibu”, „Noica” şi Şcoala 8

Cei de la ISU vor instala punctele de comandă şi prim ajutor în sălile de sport din incinta Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, Şcolii Gimnaziale nr. 8 şi Liceului Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu şi curţile interioare ale Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu. ISU va folosi aceste spaţii ale unităţilor de învăţământ din municipiul Sibiu, în perioada 2-11 mai 2019. În săptămâna în care are loc Summitul la Sibiu, elevii şi studenţii vor fi în vacanţă. Deja se fac recuperări pentru orele de curs din luna mai.

Corturi medicale pentru Summit

În municipiul Sibiu vor fi amplasate corturi medicale, pentru urgenţe prespitaliceşti şi vor fi aduse, pe aeroport, elicoptere SMURD, pe durata Summitului Uniunii Europene care va avea loc în data de 9 mai, a anunţat recent, într-o conferinţă de presă, Lucian Trefaş, prim-adjunctul şefului ISU. În prezent, cazurile medicale sunt preluate în principal de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Pediatrie, dacă este vorba de minori. În unele cazuri de urgenţă medicală, pacienţii sunt transportaţi din judeţul Sibiu la alte spitale din ţară, cu elicopterul SMURD care este chemat de la Târgu Mureş.

Sibiul, capitala politică a Europei pentru o zi

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a spus recent primarul actual al oraşului, Astrid Fodor. Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.