fbpx

Seară de jazz american și autohton la Biblioteca Astra din Sibiu

339

Un nou concert jazz îmbogățește programul Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA, de această dată publicul fiind invitat să descopere unele dintre cele mai frumoase piese de jazz standard american și autohton în interpretarea cunoscutei formații New Landscapes din care fac parte Ana Maria Galea – voce și Daniel Csikos – pian.

Prezența pe scenă a celor doi artiști a fost definită de ascultători prin atribute superlative, „o prezență lirică, dramatică, aproape spectaculară”.
Concertul se intitulează „Harmonic Vibes” și va avea loc luni, 1 aprilie 2019, de la ora 19:00, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu nr. 5, Corp A, Et. 2), iar intrarea va fi liberă prin rezervare la adresa bjastra2@gmail.com
Ana Maria Galea și Daniel Csikos concertează împreună de mai bine de 10 ani. În formula de duo, cei doi artiști explorează teme cunoscute și mai puțin cunoscute din repertoriul standard american, dar și autohton, păstrând în abordarea lor cât mai mult din sonoritățile autentice ale pieselor originale, adăugând, în același timp, o notă personală, calități prin care s-au remarcat în nenumărate rânduri pe scenele românești și din străinătate. Prin acest proiect cei doi artiști invită publicul la o călătorie sonoră, marcată de o plăcută emoție, de poeticitate și vigoare, unite de un stil unic datorat și experienței artistei cumulate de-a lungul anilor în domeniul actoriei. De menționat este faptul că Ana Maria Galea a studiat la începutul carierei sale alături de iubita cântăreață jazz Anca Parghel.
La concertul de luni seară artiștii vor aborda un program special din care vor face parte lucrări semnate de Wayne Shorter, Mack Gordon, Michel Legrand, Juan Tizol, Duke Ellington, Gerald Marks și Seymour Simons, dar și lucrări de Edmond Deda, Mircea Tiberian și Anca Parghel, lucrări prezentate în aranjamentele proprii ale celor doi artiști, originari din Târgu-Mureș.
Ana Maria Galea, (cântăreață, absolventă a Universității de Artă Teatrală din Târgu-Mureș – secția actorie) și Daniel Csikos (pianist, absolvent al secției de pian clasic din cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, prezent pe scena de jazz începând cu anul 2007) cântă împreună din anul 2008. Au explorat de-a lungul timpului, în diverse formule (unele dintre ele având invitați muzicieni renumiți din țară și străinătate), teritoriile jazz-ului standard, ale compoziției sau ale temelor de influență folclorică, editând, în anul 2014, în formula completată de Michael Acker la contrabas și Tavi Scurtu la baterie, unul dintre primele discuri de jazz standard de după Revoluție intitulat „I Know You by Heart”.
Conform tradiției, tema evenimentului va prilejui organizarea unei expoziții aparte cuprinzând documente alese din colecțiile Bibliotecii din care nu vor lipsi CD-uri și viniluri ale fondatorilor jazz-ului în România și în plan internațional.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.