fbpx

Primul car sharing din Sibiu – La inițiativa locuitorilor din cartierul Arhitecților

4.271

Aglomerația către și dinspre Cartierul Arhitecților este fără soluție, cel puțin din partea autorităților. Reprezentanții Sibiului, cei ai Cisnădiei și ai Consiliului Local par să nu ajungă la vreo înțelegere în ceea ce privește o măsură de orice fel în acest sens. Așa că cei care locuiesc aici au preluat inițiativa. Nu vor crea noi drumuri de acces, dar au găsit o soluție de compromis.

În toate marile aglomerări urbane administrația îndeamnă cetățenii să folosească ori bicicletele, ori sistemul car-sharing. Cum la Sibiu prima variantă nu ar prinde niciodată, cea de-a doua e pe cale să devină o posibilitate. Asta dacă locuitorii Cartierului Arhitecților sunt receptivi la idee.

La finalul lunii martie s-a creat un grup pe Facebook- car sharing cartierul arhitecților- SB , primul de acest fel din Sibiu. Deja are aproape 70 de membri, iar postările au început să vină. Astfel, cei care locuiesc la ieșirea din Sibiu au posibilitatea să se cupleze mai mulți într-o singură mașină care merge pe un traseu comun. Astfel, dacă cu o mașină ar merge măcar patru oameni, asta ar însemna ca pe șosea ar fi cu trei mașini mai puțin. Iar dacă acest concept s-ar dezvolta, în scurt timp aglomerația de pe Calea Cisnădiei ar putea fi mult diminuată.

Sistemul de car-sharing este mult promovat în marile orașe europene, iar în România a fost deja introdus în București și Cluj și Brașov.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.