foto dr florin grosu

Ne mai trebuie nouă medici la Urgența Spitalului Clinic Județean Sibiu. Niciun medic nu s-a prezentat la concurs, deși s-au scos posturile de trei ori până acum. Explicația? Se muncește foarte mult, se cere rapiditate, precizie, este multă presiune, stres și responsabilitate. Urgența se va moderniza cu 1,5 milioane de euro până la finalul anului viitor.

Directorul medical de la Spitalul Județean: „Deficitul este de nouă medici”

Spitalul Clinic Judeţean Sibiu se confruntă cu o criză de medici de urgenţă, deşi există nouă posturi libere care au fost scoase la concurs de trei ori, nimeni nu s-a prezentat, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean. „Nu există atractivitate. Noi am scos la concurs posturi de trei ori, însă nu participă la concurs medici”, a explicat Daniela Cîmpean. Directorul medical al spitalului, doctorul Florin Grosu, spune că medicii tineri nu sunt atraşi să lucreze în Urgenţă, pentru că este foarte solicitant. „Aici se pune problema şi de personal. Vedeţi că sunt foarte mulţi medici care continuă să plece din ţară. Deficitul nostru de medici în momentul de faţă în Serviciul de Urgenţă este de nouă medici. (…) Este o specialitate foarte solicitantă şi este o problemă generală în toată ţara. La noi este destul de puţin importantă pentru că avem un număr de 17 medici titulari şi asigurăm continuitatea serviciului”, a declarat doctorul Florin Grosu.

Peste doi ani, vom aștepta mai puțin la Urgență

Dr. Florin Grosu a spus vineri, că, prin modernizarea şi extinderea Urgenţei de la Spitalul Clinic Judeţean, speră ca pacienții să aștepte mai puțin până sunt consultați, chiar să se înjumătăţească timpul de aşteptare. În medie, 200 de pacienţi sunt consultaţi zilnic la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean. Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu va fi modernizată şi extinsă, până la finalul lui 2020, cu o investiţie de 1,5 milioane de euro, bani europeni, potrivit ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, prezent vineri, la semnarea contractului de finanţare. Astfel, UPU Sibiu va avea pentru prima dată un computer tomograf, o cameră unde vor fi ţinute persoanele decedate şi o cameră de decontaminare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Poate la urgență e adevărat. In rest posturile de scot doar când trebuie și doar pentru cine trebuie. A se vedea și modelul de angajare ,, pt rezidenți în ultimul an”.