FOTO Percheziții la Sibiu și în alte 16 județe – Afaceri ilegale cu tutun vizate de polițiști

0 653

Una din cele mai ample operațiuni care a vizat afacerile ilegale cu tutun a fost desfășurată joi în Sibiu și alte 16 județe ale țării, dar și în București. Nu mai puțin de 25 de percheziții au întreprins polițiștii soldate cu capturi de tutun și instalații de fabricare.

Potrivit poliției, 91 de persoane au fost audiate în urma raziilor care au avut loc în cursul dimineții și care au vizat județele Dâmbovița, Arad, Bacău, Dolj, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Sibiu, Suceava, Timiș și Vâlcea, dar și Bucureștiul.
În cele 25 de percheziții, au fost confiscate 1.500 de țigări confecționate artizanal, 5 instalații destinate prelucrării tutunului, 23 de instalații pentru introducerea tutunului, aproape 29.000 de tuburi de țigarete, peste 24 de kilograme de tutun mărunțit și peste 21 de kilograme de tutun foi.
Operațiunea, desfășurată de polițiștii specializați în investigarea criminalităţii economice din Dâmbovița, a fost sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești. De asemenea, perchezițiile au fost făcute cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale și al serviciilor de investigare a criminalității economice din județele în care au fost întreprinse.
”Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere, producere și comercializare de produse accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător” se afirmă într-un comunicat al Poliției Române.

perchezitii tutunPerchezițiile au loc după ce, pe 15 martie, o uriașă operațiune împotriva contrabandiștilor de tutun a fost ordonată în 22 de județe. Cele 98 de percheziții de luna trecută au vizat o rețea româno-bulgară, suspectată de comercializarea ilegală de tutun, depozite şi oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.