incenediu valea oltului
FOTO - gazetavalceana.ro

Traficul rutier este în continuare îngreunat pe Valea Oltului, între județele Sibiu și Vâlcea, datorită unui incendiu de vegetație izbucnit în apropiere de Brezoi, pe DN7.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, pe un fir, în ambele sensuri, dirijat de poliţişti, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între localităţile Căciulata şi Brezoi, judeţul Vâlcea, unde au loc operaţiuni de lichidare a incendiului de vegetaţie care se manifestă pe versantul muntelui. Valorile de trafic sunt în creştere.
De asemenea, reprezentanții Romsilva anunță că ajută la stingerea incendiului de pădure din județul Vâlcea, izbucnit marți seara.
Flăcările s-au extins pe mai bine de 30 de hectare, apropiindu-se atât de mult de DN 7 încât joi seara s-a luat măsura circulației alternative.
„Favorizat de viteza mare a vântului din zonă, incendiul s-a extins pe zone greu accesibile, pe versanți de stâncă abrupți, cu înclinație mai mare de 80 de grade, pe care se află vegetație cu grad mare de uscăciune. ISU Vâlcea a solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie care a trimis un elicopter în zonă ca să stingă focul. Incendiul se află la câteva zeci de kilometri distanță de focarul de la Malaia, unde săptămâna trecută, un alt incendiu a mistuit o pădure privată aflată în proprietatea Obștii de Moșneni Mălăieni și administrată de Ocolul Silvic de regim Cozia Negoiu”, arată Romsilva.

Comentariul meu

Lasă un răspuns