Lista cu proiectele dorite de sibieni – Spital nou și parcări subterane, în topul preferințelor

0 347

Principala doleanță a sibienilor este construirea unui Spital Județean nou. O variantă ocolitoare prin zona de sud este și ea printre proiectele cerute de sibieni, iar parcările subterane din zona centrală se află pe locul trei pe lista dorințelor. 

Spitalul Județean, conform estimărilor celor care au inițiat chestionarul la acre au răspuns 7.000 de sibieni, este evaluat la 150 de milioane de euro.

Varianta ocolitoare prin zona de sud a Sibiului ar costa 22 de milioane de euro, în timp ce parcările subterane din zona istorică a orașului ar fi construite cu 1 milioane de euro.

Una din prioritățile sibienilor este și introducerea unui tren urban, dar văd deosebit de importantă și modernizarea și extinderea Aeroportului. Cele două proiecte ar costa 16 și 38 de milioane de euro.

Locuitorii orașului cred că un pasaj subteran între Piața Unirii și Șoseaua Alba Iulia ar putea decongestiona traficul, dar pentru asta ar fi nevoie de 20 de milioane de euro.

Sibiu Top 3 Proiecte

Aquapark-ul se află și el pe lisat dorințelor sibienilor, la fel ca viabilizarea teritoriului și continuarea dezvoltării zonei Industriale Vest. Pentru cele două ar fi nevoie de câte 50 de milioane de euro.

Malului Cibinului i-ar sta bine cu o pistă de bicicliști, iar construcția centrului de spectacole și conferințe este și ea în planul sibienilor pe locul 10. Realizarea primului proiect ar avea nevoie de 25 de milioane de euro, iar cel de al doilea de 85 de milioane de euro.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.