garden sale haine
FOTO arhivă

Trei tinere sibience vin în ajutorul unui adolescent în vârstă de 17 ani, dintr-un centru de plasament din Sibiu, care se confruntă cu depresia și anxietatea. În acest sens, Roxana Gavrilă, Irina Stănciulescu și Roxana Stoica organizează cel mai mare eveniment de tip Garden Sale din Sibiu în acest weekend, în Valea Aurie, banii strânși fiindu-i donați băiatului.

Târg de haine vintage la Sibiu
Garden Spring Sale se află la prima ediție și este cel mai mare eveniment de acest gen din oraș, fiind inspirat dintr-un concept american. „M-am gândit să facem un eveniment de acest gen tocmai fiindcă mulți îmi puneau adeseori întrebarea: Ce faci cu hainele tale? Astfel, toate femeile care au foarte multe haine și nu le mai poartă, dar și mămicile care au hăinuțe ce le-au rămas mici copiilor lor se pot înscrie la eveniment. Condiția este ca acestea să nu fie rupte sau uzate”, spune Roxana Gavrilă, unul dintre organizatorii Garden Spring Sale.

Donații pentru un adolescent cu anxietate
Taxa de participare pentru „vânzători” este de 30 de lei, bani ce vor ajunge în posesia unui tânăr de 17 ani, ce suferă de depresie, anxietate și atacuri de panică. „Tânarul (Ionică) provine dintr-un centru de plasament, din cauza istoricului acesta a avut mai multe episoade de depresie și anxietate. Este un tânăr foarte ambițios, cu o capacitate intelectuală mare. În prezent mai are episoade de anxietate”, spun reprezentanții Protecției Copilului Sibiu.
Dat fiind faptul că, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, adolescentul va ieși din sistem și, implicit, va pleca din centrul de plasament, acesta are nevoie de ajutor. În acest sens, taxa celor 50 de participanți – „vânzători” de la eveniment va fi donată băiatului. „În prezent, copilul merge la psihologul Simina Munteanu, care s-a oferit voluntar să îi ofere ședințe gratuite”, spun organizatoarele evenimentului.
Câteva profesoare de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Sibiu s-au alăturat și ele evenimentului, pentru a susține cauza celor trei organizatoare. Astfel, cadrele didactice vor vinde câteva donații pe care le-au primit la școală, iar ulterior banii strânși din vânzări vor ajunge la copiii cu dizabilități grave, cu deteriorări senzoriale, dar și la copiii cu autism, sindromul Down sau ADHD, susținând proiectul „Universul Simțurilor” la Maratonul Sibiului.

Sibienii, invitați cu mic, cu mare la Garden Spring Sale
Primăvara și iepurașul vin odată cu prima ediție a Garden Spring Sale, organizat de Roxana Stoica, Roxana Gavrilă și Irina Stănciulescu. Sibienii interesați sunt invitați în acest weekend, atât sâmbătă, cât și duminică, în intervalul orar 11.00-18.00, în cartierul Valea Aurie, pe terenul de fotbal din spatele bisericii, pentru a-și reînnoi garderoba și pentru a da o șansă lucrurilor altora. „Dacă ai piese de îmbrăcăminte care nu iți mai vin, de care te-ai plictisit sau pur și simplu nu ai avut ocazia să le porți, acum ai șansa să le găsești un nou proprietar care le va indrăgi și le va purta cu drag”, mai spun organizatorii.
În cazul în care vremea nu va fi favorabilă, evenimentul va fi amânat pentru primul weekend după Paști. Intrarea este liberă pentru vizitatori.
Mai multe detalii găsiți și pe pagina evenimentului.

Comentariul meu

Lasă un răspuns