Educatoare acuzate că sedează copiii ca să stea liniștiți

0 1.370

Două educatoare de la o creșă din Gorj sunt acuzate de mama unei fetițe că ar fi sedat-o ca să adoarmă. situația este negată de toi cei din creșă, dar situația se va lămuri în urma analizelor făcute fetiței. Până atunci s-a deschis un dosar penal, scrie digi24.ro

Situația revoltătoare a fost semnalată la singura creșă din orașul Bumbești-Jiu. Mama unei fetițe în vârstă de 2 ani și 3 luni s-a speriat după ce micuța avea stări de somnolență inexplicabile deși dormea ore bune la creșă. Chiar o angajată i-ar fi spus că educatoarele obișnuiesc să le dea copiilor un sirop care să-i adoarmă. Este vorba de Romergan, medicament care se eliberează numai cu rețetă și este folosit ca sedativ.

Femeia a depus plângere împotriva a două educatoare și a mers cu fata la analize. Rezultatele vor veni de la Institutul Mina Minovici abia peste o lună.

Între timp, la creșă, anchetatorii fac cercetări într-un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului. Anchete vor mai fi demarate de astăzi și de Primăria Orașului Bumbești-Jiu și de Inspectoratul Școlar Gorj.

Până acum, atât educatoarele cât și asistentele medicale au negat acuzațiile. La creșă, sunt înscriși 15 copii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.