Trei sate din județul Sibiu, lăudate de ziarul El Pais din Spania

11.053

Unul dintre cele mai citite ziare din lume, El Pais, a prezentat 15 dintre cele mai fermecătoare sate din România. Trei sunt din județul Sibiu, iar celelalte din zona Brașovului, Bucovinei, Maramureșului și Gorjului.

Rășinari este una dintre cele mai vechi așezări din județul Sibiu și își datorează numele rășinii pe care locuitorii au strâns-o din copaci și au fiert-o pentru a o vinde producătorilor de vopsele. Străzile înguste, bisericile, casele tradiționale (într-una a crescut poetul și politicianul Octavian Goga, în alta scriitorul și filozoful Emil Cioran) și obiceiurile personificate în muzeul acestui au făcut din Rășinari unul dintre cele mai frumoase locuri din România. rasinari foto

La nici 80 de kilometri de Răşinari, găsim un alt sat fermecător, Biertan. Poate fi admirat din turnul unei bisericii fortificate aflate în patromoniul UNESCO. Străinii s-au îndrăgostit iremediabil de aceste locuri, menționând că păstrăvul proaspăt sau coastele de berbecuţ cu piper verde sunt doar câteva dintre bunătăţile care îi aşteaptă pe turişti în inima Mărginimii. biertanÎn regiunea Transilvaniei, la nord de Sibiu, se află satul termal Bazna, un sat creat de sași în secolul al XIII-lea, potrivit El Pais. Cei interesați pot vizita centrele sale termale,biserica protestantă din secolul al XIV-lea, cu clopote gotice și biserica fortificată (în fotografie), în stil gotic, cu elemente și pereți romani care datează din secolele al XV-lea și al XVI-a. Parcul Bazna expune un obelisc comemorativ care onorează românii căzuți în al doilea război mondial. Statiunea Bazna destinatie TransilvaniaIată și restul localităților din România care i-au cucerit pe străini: Polovragi, Cârlibaba, Şirnea, Botiza, Breb, Ciocăneşti, Viscri, Rimetea, Jurilovca, Pleşa, Săpânţa şi Târgu Neamţ (oraş).

Sursa: El Pais, jurnalistii.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.