FDGR ia atitudine împotriva actelor antisemite din ultima vreme în România

181

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț a luat atitudine de la pupitrul Camerei Deputaților împotriva atacurilor antisemite care s-au petrecut în ultimul timp în România. 

”Din nefericire, în ultima perioadă în România s-au înmulţit atacurile antisemite.
În mod absolut condamnabil o firmă din Prahova a utilizat odioasa lozincă „Arbeit macht frei!” (Munca te eliberează) care se găsea la intrarea în lagărul nazist de exterminare de la Auschwitz, unde au fost ucişi peste 1.100.000 de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Altă firmă a publicat o reclamă mizerabilă ultilizând imaginea lui Adolf Hitler, cel mai mare criminal din istoria umanităţii, căruia i-au căzut victimă milioane de oameni.
Nişte infractori au devastat cimitirul evreiesc din Huşi, distrugând peste 70 de monumente funerare şi casa mortuară. Cât de ticălos să fii să comiţi un asemenea gest?
Mai mult, s-a ajuns chiar la ameninţări scrise directe la adresa unor membri ai comunităţii evreieşti din România.

Sunt doar câteva exemple de agresiuni antisemite comise recent în ţara noastră. Aceste acţiuni sunt calificate ca infracţiuni de legislaţia română în vigoare.
În calitate de deputat al României, reprezentant al minorităţii germane, condamn cu hotărâre aceste fapte şi cer tuturor autorităţilor statului, politice şi judiciare, să ia atitudine fermă împotriva lor.

Totodată cer Ministerului Afacerilor Interne şi parchetului competent să rezolve cazurile cu celeritate, să identifice făptaşii şi să-i deferească de urgenţă justiţiei.

Acest lucru trebuie să se întâmple pentru a stopa acest gen de infracţiuni pe care din păcate le cunoaştem din secolul trecut, atunci când în Germania nazistă, Italia fascistă, Ungaria hortistă, România naţional-legionară și regimul Antonescu sau alte ţări cu regimuri similare, au reprezentat preludiul funest al unor crime oribile, pogromuri, ale Holocaustului.

Trebuie să luăm atitudine pentru a preîntâmpina repetarea istoriei.

Solicit totodată Ministerului Educaţiei Naţionale să ia măsuri astfel încât studierea istoriei Holocaustului să se întâmple şi în fapt nu numai la nivel de deziderat, conţinut în programa şcolară.

Numai prin educaţie, respectiv coerciţie vom putea împiedica repetarea infracţiunilor cu tentă antisemită, asigurând o convieţuire interetnică şi interconfesională normală pentru o societate democratică, specifică unui stat civilizat din Europa.”, este declarația deputatului FDGR Ovidiu Ganț.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.