Încep pregătirile pentru Summit-ul UE – Străzile vor fi monitorizate cu un sistem de zece milioane de euro

0 2.422

Summit-ul UE este extrem de aproape, motiv pentru care Sibiul se pregătește intens pentru data de 9 mai. La evenimentul ce va avea loc peste patru săptămâni sunt așteptați 27 de șefi de stat și de guvern.

Școli și terase închise. Accesul în centru, restricționat
Sibienii trebuie să știe că circulația în zona centrală a orașului va fi restricționată, se vor instala corturi imense și puncte de control, elevii nu vor merge la școală, terasele vor fi închise, iar străzile vor fi monitorizare non-stop printr-un sistem video care a costat nu mai puțin de zece milioane de euro.

Zona centrală a Sibiului, și îndeosebi Piaţa Mare, Piaţa Mică şi Piaţa Huet, va fi un punct fierbinte pe 9 mai, în ziua summit-ului Uniunii Europene. 27 de şefi de stat şi de guvern ai ţărilor membre UE, 36 de delegaţii oficiale şi 400 de invitaţi de rang înalt vor purta discuţii în Primărie.

900 de jurnalişti şi peste o sută de traducători vor avea corturi în Piaţa Mică şi Piaţa Huet. În toate zonele de acces către cele trei piețe centrale urmează să fie montate puncte de control. În total, corturile montate vor acoperi o suprafaţă de peste 3000 de metri pătraţi. Cu toate dotările vor costa Ministerul Afacerilor Externe 2,63 de milioane de lei.

Trafic restricționat pe multe străzi importante
Pe 9 mai, cât timp delegaţiile se vor deplasa către destinaţie, vor fi impuse restricţii temporare de circulaţie pe bulevardul Corneliu Coposu, strada Constituţiei, strada 9 Mai, pe strada Bastionului şi Alba Iulia. Experţii în securitate spun că summit-ul este unul dintre cele mai importante evenimente din istoria contemporană a ţării.

Municipalitatea a alocat pentru pregătirile summit-ului un buget de 20 de milioane de lei. Lucrările care ţin de infrastructură şi pregătirea clădirii primăriei au început deja de luni bune. Scoliile, liceele şi grădiniţele din tot oraşul vor fi închise în săptămâna 6-12 mai. Unele vor găzdui echipamente de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Delegaţiile vor ateriza pe aeroportul din Sibiu după un program strict. Aeronavele nu vor putea gara, pentru că aeroportul este unul mic, aşa că vor fi direcţionate imediat după aterizare spre Cluj, Bucureşti şi Târgu Mureş.

Terasele din pieţe vor fi strânse în perioada summit-ului. Cei care au restaurante şi cafenele în zona se gândesc să închidă de tot. În Piaţa Mare va fi amplasat şi un podium pe care vor putea urca oaspeţii pentru poza de final.
Sursa: stirileprotv.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.