Ora de Sibiu
Știri in direct

Poliția face controale în tot Sibiul. Are sarcină precisă

3.406

În perioada 01.04-22.05.2019 polițiștii sibieni acționează pe linia prevenirii, identificării și sancționării faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor, în scopul creșterii siguranței cetățeanului prin verificarea stării de legalitate, a modului de efectuare a operațiunilor cu produse de protecția plantelor și a condițiilor în care se desfășoară aceste operațiuni de către agenții economici de pe raza județului Sibiu.

În perioada menționată, la nivelul judeţului Sibiu se vor executa activități specifice de control, în cadrul cărora se va verifica, în principal, modul de respectare a dispoziţiilor legale corespunzătoare acestui domeniu atât de către operatorii economici autorizați, cât și de către persoanele fizice sau juridice care desfășoară astfel de activități în mod ilicit.

Acțiunea vizează produsele de protecţie a plantelor care, din cauza proprietăţilor fizico-chimice, pot avea consecinţe deosebit de grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător în cazul în care operaţiunile cu aceste produse sunt efectuate cu încălcarea reglementărilor legale în vigoare.

La nivelul judeţului Sibiu sunt înregistraţi la Autoritatea Națională Fitosanitară – Oficiul județean Fitosanitar Sibiu, 41 de operatori economici care desfăşoară activităţi autorizate cu produse de protecţie a plantelor prin 61 puncte de lucru. Din totalul punctelor de lucru, 57 sunt fitofarmacii în cadrul cărora se desfășoară activități de comerț cu produse de protecție a plantelor clasificate ca iritante și nocive, 3 operatori economici utilizează produse de protecție a plantelor clasificate ca toxice și foarte toxice, un singur depozit fiind autorizat pentru comercializarea produselor de protecție a plantelor din grupele de toxicitate clasificate ca iritante și nocive.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...