Se semnează primul contract pentru autostrada Sibiu – Pitești. Cel pentru secțiunea 1

0 658

Cel mai probabil în zilele care urmează se va semna oficial primul contract de proiectare şi execuţie a autostrăzii Sibiu – Pitești. Vorbim de cel pentru secțiunea Sibiu – Boița.

Conform economica.net, este vorba despre contractul pentru secţiunea 1 Sibiu – Boiţa din Autostrada Sibiu – Piteşti, câştigat de către constructorul austriac Porr. „Porr şi-a asumat că ar aduce toate actele săptămâna aceasta”. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat la începutul lunii martie că firma Porr a câştigat licitaţia pentru tronsonul Sibiu – Boiţa, cu o lungime de 13 kilometri, al Autostrăzii Sibiu – Piteşti. El mai spunea atunci că, dacă nu vor fi contestaţii, contractul urma să fie semnat în aceeaşi lună.
Între timp, firma românească Construcţii Sibiu a depus contestaţie, dar pe 22 martie a renunţat la demersul său.
Prin urmare, după primirea deciziei privind renunţarea la contestaţie, Compania de Drumuri a primit undă verde la semnarea contractului cu firma austriacă desemnată câştigătoare pentru lotul 1 din cel mai important proiect rutier al României.
Valoarea contractului pentru realizarea celor 13,17 km ai Secțiunii 1 a Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești este de aproape 613 milioane lei fără TVA.
Constructorul va avea la dispoziție un an pentru proiectare și trei ani pentru execuție. Acesta şi-a asumat o garanție a lucrărilor de 10 ani.
Constructorul austriac Porr a mai realizat în România lotul 4 din Autostrada Sebeş – Turda, care a fost dat în trafic anul trecut.
Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.
Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.