traficant de droguri perchezitii descinderi mascati
FOTO arhivă

Percheziții domiciliare de amploare în Sibiu, în urma căruia un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. Se pare că sibianul ar fi țepuit mai multe persoane, interesate să-și găsească o locuință în centrul orașului. Astfel, în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2019, omul a reușit să strângă 30.000 de euro.

Zece mandate de aducere și o percheziție domicilară
„La data de 9 aprilie a.c., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, polițiștii de investigații economice din cadrul I.P.J. Sibiu au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Sibiu și au pus în aplicare zece mandate de aducere în vederea efectuării de cercetări într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, respectiv cumpărare de influență”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma documentării specifice și administrării probatoriului, un sibian în vârstă de 56 de ani a fost reținut 24 de ore pe baza ordonanței emise de către procuror și, ulterior, prin decizia instanței de judecată, a fost arestat preventiv, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Țepe de mii de euro cu apartamente la Sibiu
În fapt, sibianul este bănuit că, în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2019, ar fi solicitat și ar fi primit diverse sume de bani, între 1.000 și 15.000 de euro, de la persoane interesate de atribuirea unei locuințe sociale, dobândirea de fonduri publice sau încheierea de contracte de prestări servicii cu administrația publică locală. Persoanei căreia i s-a solicitat suma de 15.000 de euro, sibianul ar fi trebuit să-i faciliteze obținerea unui spațiu comercial în zona centrală a municipiului Sibiu. Bărbatul miza pe câștigarea încrederii celor cărora le pretindea bani fără a finaliza demersul promis. Totalul sumelor de bani care ar fi fost obținute ilicit se ridică la 30.000 de euro.

„Investigațiile derulate au evidențiat faptul că 10 persoane, provenind din mediul rural, atât din județul Sibiu, cât și din alte județe, ar fi solicitat sprijinul sibianului pentru a interveni pe lângă diverși funcționari publici în vederea obținerii unor avize favorabile cererilor”, mai spune Welter.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență, respectiv cumpărare de influență, urmând ca, la finalizarea anchetei, să fie aplicate măsuri legale în consecință, conform competenței.

Comentariul meu

Lasă un răspuns