Prima misiune spațială finanțată exclusiv din donații a ratat aselenizarea – VIDEO

0 259

Prima misiune spațială privată către lună nu a reușit să aterizeze. Dacă totul ar fi decurs conform planului, nava spațială israeliană Bereshit, a SpaceIL ar fi aterizat pe Lună între 22-23 ora României.
Modulul israelian fără echipaj Bereshit (Genesis) a reușit cu succes să intre in orbita lunară în urmă cu o săptămână și ar fi trebuit să aterizeze în această seară. O defecțiune a impiedicat însă aselenizarea, dar fiind o inițiativă privată, zborul este considerat o reusită. Nava fără echipaj, cu o greutate de 585 de kilograme si in jur de 1,5 metri a fost lansata în 22 februarie, fiind prima misiune spațială israeliană, primul zbor spațial finanțat doar din donații, având un scop educativ. Sonda a fost lansată cu ajutorul unei rachete Falcon 9, furnizată de compania privată SpaceX a lui Elon Musk.

Modulul a purtat cu el și o capsulă a timpului, cu arhive digitale de dimensiunea unei monede, care inclede o Tora, primele cinci carti ale Bibliei, desene realizate de scolari israelieni, o copie a imnului national israelian si un steag

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.