Se dă startul programului Rabla 2019. Ce s-a schimbat

0 836

Șoferii se mai pot înscrie în programul Rabla 2019 doar joi, căci, de vineri, Ministerul Mediului pune la bătaie peste 320 de milioane de lei pentru cei care vor să își înlocuiască mașinile vechi cu altele noi și mai puțin poluante.

„Le spun tuturor românilor că de vineri, din data de 12 (aprilie, n.r.), se pot deja înscrie în Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Le doresc succes să-şi cumpere o maşină nouă”, a anunțat Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului.

Potrivit observator.tv, anul acesta, Ministerul Mediului pune la bătaie 35 de mii de ecotichete – în schimbul autoturismelor mai vechi de opt ani.

Concret, pentru programul clasic Rabla 2019, tichetul de 6.500 de lei va fi obţinut numai după casarea unei maşini vechi. Şoferii se pot înscrie pe site-ul administratiei fondului de mediu. Iar dealerii auto se aşteaptă la o explozie a vânzărilor.

Prin Rabla Plus 2019 se vor acorda două tipuri de ecotichete. Unul în valoare de 45.000 de lei, destinat celor care vor să-şi cumpere o maşină 100% electrică. Şi încă unul în valoare de 20.000 de lei, pentru maşini noi, hibrid.

O mașină electrică ideală atât pentru o familie, cât şi pentru o companie, cu o autonomie reală de 270 de kilometri, iar dacă în mod normal costă 35.000 de euro, cu voucherul de la Ministerul Mediului, o puteţi cumpăra cu 25.000 de euro.

Totuşi, România nu pare încă pregătită pentru mai multe maşini electrice. Staţii de reîncărcare abia se găsesc. Nici autorităţile nu ştiu exact câte avem, dar au promis că vor face 1.200 de noi puncte de încărcare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.