primavara ploaie 19854000

Plouă și în acest weekend în aproape toate regiunile țării. Temperaturile mai scad și ele, maximele fiind mai mici decât ar fi normal pentru această perioadă. Cel mai cald va fi în Transilvania și Maramureș.

Vremea sâmbătă
Sâmbătă aversele de ploaie însoțite răzleț și de descărcări electrice vor continuă să cadă pe spații relativ extinse în aproape toată țara, cu excepția Moldovei, unde acestea își vor face apariția doar izolat. Cantități de apa de până la 10-15 mm se vor mai acumula izolat în Banat și Oltenia, cât și în zonele montane aferente acestor regiuni, potrivit prognozelor Vremea.ro. La munte, la altitudini de peste 1500 – 1800 de metri precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare (în special în Carpații Orientali). Vântul va suflă moderat în Moldova și slab, cel mult slab până la moderat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa în general între 11 și 16 grade în Transilvania, 13-18 grade în Crișana și Maramureș, 11-16 grade în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 9-13 grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în nordul extrem al regiunii.

Vremea duminică
Duminică se vor mai semnala averse de ploaie local în jumătatea sudică a țării, în timp ce în nord acestea vor cădea numai izolat. Cantitățile de apa vor fi în general nesemnificative, doar în masivele montane din sudul țării urmând să se mai acumuleze local până la 10-15 mm. Vântul va suflă moderat spre tare în sud-estul țării și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 9-14 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 14-19 grade în Banat și Crișana, 12-17 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în sudul Luncii Dunării) și 8-13 grade în Moldova.
Sursa: a1.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns