Devis Mangia a fost demis de la CSU Craiova

528

Italianul Devis Mangia a fost demis de la CSU Craiova. În locul său a fost numit Corneliu Papură, potrivit site-ului oficial al oltenilor.

Ocupanta locului 3 din play-off n-a oferit niciun motiv pentru demisia lui Devis Mangia, însă i-a transmis italianului un mesaj de la revedere.

„Îl salutăm pe Devis Mangia și îi urăm succes mai departe. Devis a fost antrenorul Științei în ultimele două sezoane, reușind să claseze echipa pe podium după 23 de ani de așteptare și să obțină Cupa României după 25 de ani. Devis Mangia rămâne prietenul nostru și, așa cum a declarat domnia sa, un susținător al Științei pentru totdeauna”, se arată pe site-ul lui CSU.

Tot site-ul oficial al oltenilor anunță că înlocuitorul lui Mangia este Corneliu Papură, jucător al echipei care a câștigat eventul în 1991 cu Universitatea Craiova: „Component al echipei care a câștigat eventul din 1991 și al echipei Naționale la Campionatul Mondial din 1994, este absolvent al licenței UEFA PRO și lucrează în cadrul clubului din 2013, având, pe rând, rolul de antrenor al echipei mari în Liga a II-a, antrenor al echipei secunde, coordonator tehnic al Centrului de Copii și Juniori și director sportiv”.

Devis Mangia era al doilea cel mai prolific antrenor din Liga 1, după Gică Hagi. Italianul a strâns în Liga 1 67 de meciuri, dintre care a câștigat 32, iar în 16 partide echipa sa a fost învinsă. În toate competițiile a acumulat 82 de jocuri, reușind 40 de victorii, 20 de remize și 22 de înfrângeri, cu un golaveraj de 125-81.
Sursa: gsp.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi