FOTO – Umilință totală pentru o elevă. Tunsă la oră de dirigintă de față cu colegii

3.795

O elevă în clasa a V-a din Satu Mare a fost tunsă de către profesoara dirigintă la oră, de faţă cu colegii. Asta pentru că fata şi-a făcut şuviţe blonde.

O elevă de 11 ani a trecut prin scene umilitoare în clasă, anunță observator.tv. Diriginta a obligat-o să se tundă în faţa colegilor ei, după ce fata a venit la şcoală cu şuviţe blonde. Apoi a pus chiar o colegă să îi taie părul. Părinţii vor să depună plângere penală pe numele profesoarei de istorie. Anchetă se face deja la Inspectoratul Şcolar din Satu Mare, pentru că legea le interzice cadrelor didactice să-şi pedepsească aşa elevii.
Nu a durut-o atât faptul că şi-a pierdut părul, cât umilinţa la care a fost supusă. Când a ajuns la şcoală coafată, cu şuviţe blonde şi vârfurile ondulate, fetiţa de 11 ani a trecut prin clipe ruşinoase. La prima oră, diriginta i-a pus în faţă o foarfecă şi i-a cerut să-şi taie părul, susţine mama ei.
Printre hohotele de râs ale celorlalţi copii, eleva s-a lăsat tunsă de colega ei, mai spune mama. Iar până la sfârşitul orei, fata avea părul scurt.
Mama spune că ea a fost de acord ca fiica sa să îşi vopsească părul. Profesoara de istorie, angajată de peste 20 de ani în instituţie, ar putea fi sancţionată drastic. Legea le interzice cadrelor didactice să-şi pună elevii să se tundă sau să-i mustre în faţa colectivului.

Conform legii statutului elevului, copiii au datoria să aibă o ţinută decentă la şcoală. Dacă încalcă regulamentul, pot fi sancţionaţi printr-un avertisment verbal între patru ochi, prin scăderea notei la purtare sau, în cazuri grave, pot fi exmatriculaţi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi