VIDEO – La Paris oamenii se roagă în genunchi lângă catedrala Notre Dame

778

Zeci de oameni s-au pus în genunchi şi au început să se roage lângă catedrala Notre Dame, care arde luni seară de mai multe ore. Imaginile sunt cutremurătoare, unul dintre simbolurile majore ale Parisului fiind la un pas să fie distrus complet de flăcări.

Salvarea Catedralei Notre-Dame din Paris, pradă unui violent incendiu luni seară, ‘nu este sigură’ în pofida mobilizării a peste 400 de pompieri şi utilizării a 18 furtunuri cu apă, a afirmat secretarul de stat din Ministerul de Interne francez, Laurent Nunez, citat de AFP și observator.tv.

video

„Nu suntem siguri că vom putea stăvili înaintarea flăcărilor spre clopotniţa nordică. Dacă aceasta se prăbuşeşte, vă las să vă imaginaţi amploare pagubelor”, a declarat la rândul său generalul Jean-Claude Gallet, comandantul brigăzii de pompieri din Paris.
Folosirea avioanelor pentru a stinge flăcările de la Notre-Dame, aşa cum a sugerat preşedintele american Donald Trump şi au crezut toţi parizienii sau aproape, nu este o opţiune, a declarat luni seara Direcţia Generală de Securitate Civilă, deoarece acest procedeu ar putea distruge clădirea care este cuprinsă de un incendiu violent, informează AFP.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi