Jumătate de milion de lei din banii județului Sibiului alocați pentru Summitul UE

0 446

Consiliul Județean (CJ) Sibiu a cheltuit cu aproximație jumătate de milion de lei, pentru a face pregătiri pentru Summitul Uniunii Europene din 9 mai. Din acești bani s-au făcut investiții și reparații la Filarmonică, Aeroport și Spitalul Județean.

Daniela Cîmpean dă asigurări că toate pregătirile vor fi gata până luna viitoare

Președintele CJ SIbiu, Daniela Cîmpean, a dat astăzi asigurări, într-o conferință de presă, că vom fi gata la timp cu pregătirile pentru Summitul UE din 9 mai. Factura de plată din bugetul județului însumează aproape jumătate de milion de lei. „Sunt unele alocări bugetare pentru Summitul din luna mai (…) şi atunci, pentru a îmbunătăţi condiţiile din instituţiile respective, am alocat încă de anul trecut, bani. Filarmonica de Stat a suferit unele lucrări de cosmetizare, care au fost realizate anul trecut. Spitalul Judeţean derulează o serie de acţiuni, de igienizare şi reparaţii curente. (…) Vom avea cheltuieli legate de dublarea gărzilor, pe perioada 8-9 mai. Practic, în plus faţă de obicei, pentru aceste lucruri la Spitalul Judeţean bugetul va fi cu 250.000 mai mare, iar pentru Summit, la Aeroportul Internaţional Sibiu am alocat în plus, 220.000 de lei pe lucrări ce ţin de securitate. (…) pe operaţional, pentru că nu s-au achiziţionat acele scări şi maşini (…), pentru a închiria astfel de echipamente am alocat bani”, a spus Daniela Cîmpean într-o conferinţă de presă.

Un summit în Muzeul ASTRA, altul la Primărie. Concert la Filarmonică

Ziua de 9 mai înseamnă un summit politic, cel al Partidului Popular European (PPE) care va avea loc în Complexul Național Muzeal ASTRA și un alt summit al Uniunii Europene, în clădirea Primăriei din Piața Mare. Totodată va fi și un concert la Filarmonică. În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a spus recent primarul actual al oraşului, Astrid Fodor. Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.