Nereguli descoperite de curtea de conturi la mai multe școli și licee din Sibiu

0 488

Curtea de Conturi a efectuat timp de trei luni controale de audit financiar la școlile și liceele din Sibiu. La câteva dintre ele s-au descoperit nereguli financiare sau înregistrări greșite în contabilitate. Până în luna august unităților de învățământ li s-a pus în vedere să remedieze greșelile. 

Pentru una dintre unitățile de învățământ au fost ordonanțate și plătite în mod eronat cheltuielile pentru investiții la o clădire aflată în administrarea unității. Banii au fost alocați din buget și nu din donațiile adunate în acest scop. Valoarea este de aproape 116.000 lei.

La colegiul Brukenthal, Școala 13, Școala IL Caragiale, Școala 21, Colegiul energetic, Școala Nicolae Iorga, Școala 1, 10, 23 și Grădinița 15 nu au fost respectate valorile provizoanelor, valoarea estimată fiind de peste 1.420.000 de lei.

Cei de la Școala 4 au primit o donație pe care însă au înregsitrat-o greșit.

La fel, șa Școala 23 s-au înregistrat greșit în contabilitate valoarea unor lucrări de investiții la clădirea unității școlare, valoarea abaterii fiind de peste 280.400 de lei.

Colegiul Andrei Șaguna nu a elaborat strategia anuală de achiziție publică și programul anual al achizițiilor publice.

Același colegiu, dar și Școlile 18 și 21 nu au încheiat protocoale de recuperare a cotei parte din cheltuielile cu utilitățile.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.