Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO Măsuri de prevenire a inundațiilor în șapte localități din județul Sibiu

458

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, inventarul actualizat al punctelor critice în caz de inundații de pe cursurile de apă din județul Sibiu.

Inventarul cuprinde zone din șapte localități: Orlat, Săliște, Săcel, Porumbacu de Jos, Șoroștin (comuna Șeica Mică), Tîrnava și Sebeșu de Jos (comuna Turnu Roșu).

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sibiu, Sandu Mircea Bîrs, a prezentat măsurile întreprinse și propunerile pentru diminuarea riscului de inundații. Lucrările de decolmatare, recalibrare și consolidare a albiilor râurilor vor fi realizate din surse proprii ale SGA Sibiu, SGA Mureș și din surse bugetare.

Hotărârea nr. 1/18.04.2019 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a fost adoptată la solicitarea Administrației Naționale ,,Apele Române”, transmisă CJSU Sibiu prin radiograma 7520/16.04.2019.
În cadrul ședinței extraordinare, colonelul Laurențiu Cosmin Balcu, vicepreședinte al CJSU Sibiu, a prezentat măsurile care se vor întreprinde în perioada sărbătorilor pascale (catolice și ortodoxe), a summit-ului, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Cpt. Dumtru Croitoru” al Județului Sibiu. Prefectul Adela Muntean le-a cerut membrilor CJSU care fac parte din cele trei comisii mixte de control și prevenire constituite prin Ordin al Prefectului, să-și facă datoria cu responsabilitate. „Vă cer să respectați ordinele transmise și să faceți verificările cu maximă vigilență. Sunt măsuri de prevenire foarte importante pentru siguranța cetățenilor, pe care trebuie să le abordați cu seriozitate. Nu admit să treceți cu vederea nicio abatere la niciuna dintre cele trei direcții de control: arderea vegetației uscate, salubrizarea cursurilor de apă și modul de producere, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare. La finalul lunii aprilie aștept rapoartele acestor comisii mixte de verificare”, a punctat prefectul Adela Muntean.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...