Ora de Sibiu
Știri in direct

Maraton de gândire la Sala Transilvania – Se pun bazele unei noi baze sportive

148

Peste 30 de profesioniști din sport, reprezentanți ai asociațiilor sportive și ai instituțiilor publice, organizatori de evenimente, psihoterapeuți, sportivi profesioniști și amatori, s-au întâlnit vineri și, timp de 4 ore, au căutat împreună soluții ce pot îmbunătăți infrastructura sportivă din Sibiu pe termen mediu și lung, în cadrul evenimentului Thinkathon Sport Sibiu 2019, care s-a desfășurat în incinta Sălii Transilvania.

Organizat pe un model de tip think-a-thon (maraton de gândire), evenimentul și-a propus să dezvolte o comunitate a profesioniștilor în sport, care prin colaborare să susțină gândirea strategică la nivel de infrastructura sportivă, utilă în următoarele procese de planificare ale orașului și ale județului Sibiu. De asemenea, pe termen scurt, s-a urmărit alegerea unui proiect de infrastructură sportivă mică (buget până la 150.000 de Euro) care să fie propus și apoi promovat în cadrul procesului de bugetare participativă al Municipiului Sibiu.

Temele în jurul cărora s-au desfășurat discuțiile și apoi s-au conturat conceptele au fost:
– Sportul pentru toți;
– Sportul de performanță;
– Sport și comunitate (cum ajută sportul viața socială, combate sărăcia și violența etc.);
– Infrastructură soft pentru sport (cluburi sportive, probleme legislative, finanțare);
– Inovație în sport (sporturi noi, perspective diferite, sportul viitorului).

Pe parcursul celor 4 ore de brainstorming, s-au generat peste 50 de idei și au avut loc discuții ce au adus împreună idei și perspective din sectoare diferite (public, privat, comunitar, etc). Dintre acestea, o serie de idei recurente au ieșit la suprafață: importanța utilizării spațiilor puse la dispoziție de curțile școlilor, terenuri multifuncționale, punerea în valoare a malurilor Cibinului pentru biciclete și canotaj, o bază pentru activități outdoor în zona Pădurii Dumbrava sau reamenajarea traseului de slalom paralel din cartierul Ștrand. La finalul evenimentului, grupul a votat un proiect pilot pentru a fi dezvoltat în detaliu și propus pentru finanțare Primăriei Sibiu. Este vorba despre o minibază sportivă școlară, cu suprafața de cca. 3000 – 3300 mp, ce ar trebui să cuprindă două terenuri paralele multisport cu suprafața de tartan, împrejmuire, instalație nocturnă si tribună cu vestiare și spații de depozitat materiale sportive. Fiecare teren are suprafața de joc de 40 x 20m plus spații siguranță în spatele porții și în lateral. Terenurile sunt pretabile pentru minifotbal, handbal, volei, baschet, tenis de câmp, badminton și sunt liniate și dotate cu instalații corespunzătoare. Pe lângă elevii școlii / liceului, de acestea vor beneficia participanții la competiții sportive școlare din calendarul sportiv al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, cluburile sportive publice și private și comunitatea per total – în weekend sau în timpul săptămânii, după o anumită oră, acestea vor putea fi folosite în regim de gratuitate, cu un abonament sau pe bază de programare.

Proiectul urmează să fie detaliat într-un grup de lucru cu specificațiile tehnice și bugetul necesar și să fie promovat în cadrul procesului de bugetare participativă 2019.

Evenimentul a fost facilitat cu sprijinul Fundației Comunitare Sibiu și al Sălii Transilvania. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil ca acesta să aibă loc și felicitări tuturor
participanților!

Primește titlurile instant

1 Comentariu
  1. speranta moare ultima spune

    cand am vazut titlul, m-am bucurat. dupa ce am citit articolul, m-am resemnat. nici o idee pentru o noua sala polivalenta. poate cei care au participat la acest maraton, ar fi trebuit plimbati la cluj ca sa vada cat poate produce – financiar, imagine – o sala ca BT arena.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...