Opt copii români erau în Colombo – Sri Lanka în momentul exploziilor

0 753

Opt copii români care se aflau în oraşul Colombo, Sri Lanka, în momentul în care au avut loc exploziile, au fost duși într-o unitate militară la periferia capitalei, potrivit Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.
„Am luat legătură şi telefonică cu unii dintre cei care sunt în vacanţe sau locuiesc în Colombo. Din discuţiile pe care le-am avut cu oamenii, am înţeles că nu au fost afectaţi până acum în niciun fel de atacurile teroriste. Chestiunea cea mai sensibilă este faptul că un grup de opt copii cu un însoţitor erau în Colombo şi până la urmă s-a reuşit obţinerea unui sprijin. Am reuşit să discutăm cu autorităţile şi au fost duşi cu toţii într-o unitate militară la periferia capitalei Colombo, unde sunt condiţii de securitate foarte stricte”, a declarat Teodor Meleşcanu la Digi 24.

Șapte suspecți arestați după sângeroasele explozii din Sri Lanka – Cea mai afectată biserică a publicat fotografiile pe Facebook
El le-a recomandat românilor care se află în Colombo să ia legătura cu consulatul României şi să se întoarcă în ţară „cât mai rapid”, pentru că nu se ştie cum vor evolua atentatele.
Teodor Meleşcanu a precizat totodată că duminică după-amiază va fi o întâlnire la Colombo cu toate ambasadele şi cu reprezentanţii consulari din ţările membre al Uniunii Europene, pentru a se face schimb de informaţii, iar la ora 17,00 va fi o celulă de criză la nivelul MAE.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.