Atentatul din Sri Lanka revendicat – Sinucigașii toți dintr-o familie înstărită – Imagini cu unul dintre atacatori înainte de masacru

0 1.189

Gruparea jihadistă Statul islamic  – ISIS ar fi autoarea atacurilor sinucigașe din duminica Paștelui catolic din Sri. Lanka. Gruparea teroristă a revendicat marţi atacurile sinucigaşe în trei biserici şi trei hoteluri de lux – soldate cu 321 de morţi 500 de răniţi, relatează El Pais. Celula jihadistă era o familie înstărită srilankeză.”Autorii atacurilor care au vizat cetăţeni din ţările coaliţiei (anti-SI) şi creştini în Sri Lanka alatăieri sunt combatanţi SI”, a anunţat organizaţia prin agenţia sa de propagandă Amaq, alături de o fotografie şi o înregistrare video menite să-i arate pe cei şapte atacatori implicaţi în masacru. Este atacul ce mai sângeros revendicat de Statul Islamic in strainatate de la proclamarea ”califatului” său, în iunie 2014.

video

Într-o fotografie difuzată odată cu comunicqtul, a căror autenticitate nu a putut fi verificată din surse independente, opt bărbaţi, îmbrăcaţi în negru, dintre care şapte au faţa mascată, pozează în faţa steagului grupării teroriste. Sri Lanka a arestat 40 de persoane, însă suspecţi sunt, în continuare, fugari, potrivit premierului Ranil Wickremesinghe.Kamikaze Isis

Celula teroristă era o familie a unui înstărit om de afaceri din domeniul mirodeniilor. Doi fraţi srilankezi musulmani sunt pionii principali  în cele sapte atacuri. Un alt atac a eșuat după cum s-s-a descoperit în cadrul anchetei. Potrivit unor poliţişti, cei doi fraţi, în vârstă de aproximativ 30 de ani, ale căror nume nu au fost dezvăluite, operau o ”celulă teroristă” familială şi jucau un rol-cheie . Anchetatorii nu ştiu, însă, dacă atacurile sunt fapta acestei singure ”celule” sau a unor echipe separate, dar coordonate.

Un al patrulea hotel de lux din capitala srilankeză, învecinat celor vizate, se afla pe lista obiectivelor. Dintr-un motiv necunoscut, rucsacul plin cu explozivi al atacatorului însărcinat cu această ţintă nu a explodat, iar acesta a fugit, au declarat surse din cadrul poliţiei pentru AFP. Încercuit de forţele de ordine, câteva ore mai tâziu, la periferia de sud, Dehiwala, suspectul s-a detonat. A fost identificat și poliția a ajuns acasă la el dar soţia unuia dintre cei doi fraţi kamikaze a detonat combele ce le avea în casă omorând odată cu ea cei doi copii ai săi şi trei poliţişti.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.