Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO FOTO O biserică din Sibiu este unică în România – preoți de la toate cultele se roagă în ea

2.651

Una din bisericile de pe strada Mitropoliei din Sibiu este unică în România, în ea se roagă de aproape o săptămână preoți de la toate cultele. Motivul? Să fie pace în oraș și în lume, iar politicienii să aibă mintea luminată și să ia decizii de unitate, atât la Summitul UE din 9 mai, cât și în Parlamentul European. Primii care s-au rugat în biserica evanghelică Sfântul Ioan de pe strada Mitropoliei, au fost chiar preoții ortodocși.

Bisericuța de lânga Parcul Astra îi adună pe preoții și creștinii de la toate bisericile din Sibiu

Şapte preoţi de la tot atâtea culte diferite se roagă în această săptămână în biserica evanghelică, Sfântul Ioan, din municipiul Sibiu, pentru reuşita Preşedinţie României în Uniunea Europeană (UE), ca să nu fie incidente la Summitul din 9 mai din oraş şi să reuşească la alegerile europarlamentare acei politicieni „care caută unitatea şi binele”, a spus miercuri, episcopului Bisericii Evanghelice C.A. din România, Reinhart Guib. Începând de sâmbătă, 20 aprilie și până sâmbăta asta, rugăciunile zilnice ale tuturor culturilor se adună în ceea ce Biserica Evanghelică a numit „Săptămâna de veghe”. Rugăciunea ecumenică a început sâmbătă, 20 aprilie, când preoţi şi enoriaşi de la Biserica Ortodoxă au acceptat invitaţia de a se ruga alături de saşii evanghelici în biserica lor, cu hramul Sfântul Ioan, situată în centrul istoric al Sibiului. Cei de la cultul penticostal s-au rugat luni, cel baptist, marţi, iar preotul greco-catolic a oficiat rugăciunea de miercuri. Preoţii şi credincioşii romano-catolici se vor ruga joi, în biserica Sfântul Ioan, iar vineri urmează cei de la Biserica Reformată. Evanghelicii vor încheia sâmbătă „Săptămâna de veghe” dedicată succesului politicienilor, cu rugăciuni pentru pace şi înţelegere.

Episcopul Bisericii Evanghelice din România îndeamnă la rugăciune și unitate, indiferent de cult

„Bisericii îi cade bine să facă ceea ce îi stă ei în putinţă şi asta este întâi de toate, rugăciunea, ca să acompaniem Summitul, dar şi pentru viitorul Europei, cu rugăciunea noastră. Am găsit ureche deschisă la toate bisericile, fie ea ortodoxă, fie ele catolice, cea reformată şi bisericile neoprotestante. De sâmbăta trecută până sâmbăta aceasta, în fiecare zi, altă biserică se va ruga în Biserica Sfântului Ioan vizavi de Catedrala Ortodoxă. (…) preoţi, laici se vor ruga pentru reuşita Summitului, dar şi pentru Preşedinţia României în Uniunea Europeană, pentru alegerile europarlamentare, pentru siguranţa celor care participă şi pentru noi toţi, îndeosebi pentru viitorul Europei care vedeţi că necesită aportul nostru, al fiecăruia dintre noi. Şi rugăciunea şi activitatea noastră pentru unitate, nu pentru dezbinare, cred că este binevenită. Sperăm şi ne rugăm lui Dumnezeu ca să nu se petreacă evenimente neplăcute sau chiar primejdioase pentru participanţii Summitului şi pentru noi, gazdele de aici de la Sibiu”, a declarat episcopul Guib miercuri, într-o conferinţă de presă.

Guib: Rugați-vă pentru alegerile europarlamentare, nu pentru un politician sau un partid

Potrivit conducătorului Bisericii Evanghelice din România, credincioşii ar trebui să se roage ca la europarlamentare să fie votaţi acei politicieni care reprezintă Europa. „Pentru alegerile europarlamentare, ca să fie aleşi cei care într-adevăr reprezintă Europa şi în viitor. Nu e o rugăciune pentru persoane şi partide, este o rugăciune pentru buna desfăşurare şi valorile europene, ne rugăm pentru oamenii care caută unitatea şi binele”, a arătat episcopul Reinhart Guib.

Să ne rugăm să fie pace și înțelegere în 9 mai la Sibiu

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE, pentru Summitul Partidului Popular European şi cel al UE.

video

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...