Vizita Papei la Sibiu este o bucurie pentru toți creștinii

723

Ziua de 2 iunie ar trebui să ne bucure pe toți, indiferent de cult, spune episcopul Bisericii Evanghelice din România, Rainhart Guib. Este ziua în care Papa Francisc vine la Sibiu. Chiar dacă va fi prezent doar la Aeroportul Internațional din Sibiu, unde se va vedea cu președintele Klaus Iohannis, Papa Francisc este primul suveran pontif care ajunge în orașul nostru.

Guib: Vizita Papei este o mare bucurie pentru toţi creştinii

Episcopul Bisericii Evanghelice C.A. din România, Reinhart Guib, a spus miercuri, că vizita Papei în România și la Sibiu este o mare bucurie pentru toate bisericile. „Este o mare bucurie pentru toţi creştinii. Uite, şi un al doilea papă vine în România şi prin aceasta este şi un omagiu celor care vor fi sanctificaţi, dar şi pentru toate cultele şi toate bisericile din România. Vizita Papei este un moment de bucurie pentru creştini, indiferent dacă sunt catolici, ortodocşi, protestanţi (…) Ne bucurăm că prin aceasta arată şi un omagiu poporului român şi tuturor în ţara noastră. Totodată, justifică şi demersurile noastre pentru unitate, dacă nu, nu ar veni în ţară”, a declarat episcopul Guib.

Vizita apostolică în România a Papei Francisc se va desfăşura în perioada 31 mai – 2 iunie, la Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj

Preşedintele Klaus Iohannis îl va întâmpina pe Papa Francisc, pe 31 mai, la ora 11,30, la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, iar ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni este prevăzută pentru ora 12,00. Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, urmate de o întâlnire cu autorităţi, societatea civilă şi corpul diplomatic. Şeful statului va susţine o alocuţiune, iar Suveranul Pontif un discurs. Tot pe 31 mai, Papa va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la Palatul Patriarhiei. În continuare, înaltul ierarh se va întâlni cu Sinodul Permanent al BOR. Suveranul Pontif va merge şi la Catedrala Naţională, unde se vor prezenta alocuţiuni şi se vor interpreta cântări pascale, după ce se va spune rugăciunea „Tatăl Nostru”. Apoi, Papa va participa la Sfânta Liturghie, la Catedrala Catolică „Sfântul Iosif”, unde va rosti predica. Pe 1 iunie, Papa Francisc va merge la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, va vizita Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi şi va participa la o întâlnire cu tineri şi familii la Palatul Culturii din Iaşi, unde va susţine un discurs. Pe 2 iunie, Suveranul Pontif va participa la Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici la Câmpia Libertăţii din Blaj şi va avea o întâlnire cu comunitatea romă din localitate. Vizita în România a Papei Francisc se va încheia pe 2 iunie, la ora 17,30, cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi